SON DAKİKA
SON DAKİKA


Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun
30.10.2021

Cumhuriyet Bayramı, ülkece özgürlüğümüzün bayramı. Heryeri Türk Bayraklarıyla süsleyelim. Bugün erken kalkalım,giyelim en güzel giysilerimizi, ellerimizde Ay-Yıldızlı Bayrağımızla dışarıya çıkıp coşkuyla sokaklarda dolaşalım, gezelim bayram kutlayalım. Artık herkes nerede o eski bayramlar,eski bayram kutlamaları diyor. Bunun için geç kalmış sayılmazsınız. Cumhuriyet Bayramı kutlamak için,özel organizasyonlar yapılmasını beklemeye gerek yok. Bu toprakları atalarımız işgalden kurtarmış,Cumhuriyeti kurmuş,bizlere armağan etmiş.

Bu hepimizin bayramı... Önemli olan,var olan değerlerimizin kıymetini bilip,yine coşkuyla bu bayramı kutlamak. Bayramlarımızı sadece protokolün kutladığı,klasik prosedürlerin uygulandığı Bayram olmaktan çıkaralım. Kutlama demeçlerinden öteye geçemeyen herhangi bir gün olmaktan çıkaralım. Eskiden olduğu gibi; Halkın katıldığı,heyecanla sokaklarda ellerinde bayraklarla kutlama kortejinin geçmesini beklediği, stadyumların dolduğu kalabalık coşkulu Bayramlar kutlayalım. Hepimiz; Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmanın mutluluğunu, Cumhuriyetin kazanımlarının mutluluğunu yaşayıp kutlamalıyız. Gelenek ve Göreneklerimizle, herkesin inancına saygı duyarak, Müslümanlığı en güzel yaşayan ülke Türkiye Cumhuriyetidir. Vatanımızın, Bayrağımızın, Devletimizin, Milletimizin, Ülkemizin, Özgürlüğümüzün kıymetini bilip tekrar tekrar Allaha şükür etmeliyiz. Zira, komşu coğrafyalar da olan bitenleri üzüntü ve ibretle izliyoruz. Oradaki insanların yaşadıkları zorlukları, kadınlara yapılan zulümleri görüyoruz.

Yıllardır Orta Doğu’da yaşananlar ve en son Afganistan’da yaşananlar hepimize ibret olmalı...Özellikle kadınların ve çocukların yaşadığı zorluklar ve kadınlara uygulanan baskı ve zulümler gerçekten çok üzücü... Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti çocuklarıyız. Bizler; aklı hür,vicdanını hür,irfanı hür nesiller olarak yetiştik. Bizlere; “Ay Yıldızlı Bayrağımız” altında vatanımızın bölünmez bütünlüğü öğretildi. Okullarda hepimiz tek tip siyah önlükler giyiyorduk, tek farkımız önlüklerimizin üzerine taktığımız beyaz yakalarımızdaki desenlerdi ama dünyalarımız çok renkliydi. Herkes farklı etnik kökenlerden gelsede; bizlere bir Ulus Devleti olma bilinci öğretildi. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde; o çocuk aklımızla bir Ulus devleti bilinciyle birlik beraberlik içinde,hepimiz herzaman ”İstiklal Marşımızı ve Andımızı” başımız dik ve gururla okuduk. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Türkiye Cumhuriyeti; Demokratik, Laik ve sosyal bir Hukuk Devletidir. Devletimiz; Ülkemiz ve Milletimizle bölünmez bir bütündür. Resmi dilimiz Türkçe’dir. Ay Yıldızlı Bayrağımızla, İstiklal Marşımızla özgürce yaşayabildiğimiz çok güzel bir Vatanımız var çok şükür. Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet Yaşasın Cumhuriyet...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap