SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bize her gün kadınlar günü
8.03.2024

Dünyada gördüğünüz her şey;“Kadınların Eseridir. Kadınlar; Dünyanın, Toplumun Mimarlarıdır.” Dünyanın yarısı kadın, diğer yarısı da kadınların dünyaya getirip yetiştirdiklerinden oluşuyor. Ama yinede, ne yazık ki;  erkek egemenliğine karşı, seslerini toplu olarak duyurma çabası içindeler...

     Kadın her şeyden önce insandır. “Kadınlar İnsandır, Biz İnsanoğlu” diyerek, ne güzel söylemiş Neşet Ertaş. Kadınlara; kadın-erkek ayrımcılığıyla değil, insani değerlerle bakmalıyız. Kadın Annedir, Kadın Kızkardeştir, Kadın Evlattır, Kadın Ailedir, Kadın Eştir, Kadın Koruyucudur, Kadın Emekçidir, Kadın Üretkendir...

     8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü; haklarını istedikleri için öldürülen kadınları anmak için ortaya çıkmış bir gündür. “Kadının toplum içinde daha güçlü olması için verdiği mücadeleye katkı sağlamak amacıyla kutlanıyor.” Kadınlarımız; Yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen zümrüdü anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğuyorlar.

     Kadınlara yüklenen yük çok fazla. Kadın; En iyi yemeği yapmalı, En iyi anne olmalı, En sosyal, En bakımlı, En fit, En iyi eş, En iyi evlat, En iyi çalışan… vb olmalı. Aslında, Ailesinin tüm sorumluluğunu, ağırlığını, yükünü sırtında taşıyan, ailesindeki erkeklerin yaşadığı tüm sıkıntılara üzülen, katlanan, tüm sorunlara çözüm bulmaya çalışan kadınlardır.

     Ne yazık ki; Tüm çabalarına rağmen, ezilen, üzülen, kırılan, dökülen yine kadınlardır. Toplumda her türlü kötülüğün yapılmaya çalışıldığı; baskılara, şiddete, küfürlere, iftiraya, aşağılanmaya maruz kalan, işkence gören, tacize uğrayan, paramparça edilen yine kadınlar.! Savaşların ağlayanı yine kadınlar.! Aslında kadının cismi var ismi yok yani Kadının adı yok.!

     Tarih boyunca Erkek egemen toplumlarda, Erkekler kendi koltuk, makam ve mevki hırsları için; toplumsal gelenek-görenek içinde Kadınların yaşantılarını, giyim-kuşamlarını, davranışlarını eleştirerek siyaset yapmış ve kadınları oy malzemesi olarak kullanmışlardır. Bu sebeplerle Kadınlar, toplumda sürekli kendini ispat etme, yaşamın her alanına katkı sağlama çabası içinde olmuşlardır.

     Kadınlarımızın toplumda hakettiği yeri alıp, hakettiği değeri görmeleri için, gereken düzeni sağlayabilme gücü kendilerinde var. Kadınlar; lütfen diğer kadınlara destek olun. İş hayatında, sosyal hayatta ve siyasette erkek yöneticileri desteklerken; bir kadının aynı koltuk için daha çok çalışmak zorunda kaldığını unutmayın.!

     Geleceğimizi şekillendiren her şeyin en güzeline layık olan; Geçmişte izi, bugünde emeği, gelecekte katkısı olan, toplumun mihenk taşı kadınlarımız için; “Bir gün değil her gün kadınlar günüdür.” Çünkü her kadın emekçidir. Her kadın kendi hikayesinin kahramanıdır.

     “Bize Her Gün Kadınlar Günü” yaşasın kadınlar.!

      Haftanın Sözü: “Kadın Kadının Kurdu Değil, Kadın Kadının Yurdu Olmalı.”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap