SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vatandaşa İban,başkalarına garanti
5.08.2021

Merhabalar. Canım ülkem cayır cayır yanıyor. Yanan bölgelerdeki güzel insanlar sosyal medyadan yardım feryatlarında bulunuyor. Haber kaynakları haberleri ise patronlarının ideolojilerine göre farklı farklı veriyor. Paylaşımları izlemekten başka bir şey yapamamanın vicdanen ağırlığını yaşıyorum.

 

7 insan, sayısız ağaç, sayısız hayvan can verdi, veriyor.

 

Canımız, ciğerimiz ormanlarımız teröre kurban gitti. Ülkemi yangın yerine çevirenler aynı ateşlerde yansın, kavrulsun.

 

Sadece birkaç noktayı basit bir şekilde sorguluyorum. Her aklıselim insanın takılacağı noktalara takılıyorum. Alim değilim, siyasetçi hiç değilim, bilirkişi de değilim, sade ve sadece akıl yetisini kaybetmemiş, bazı şüpheli durumları fark edip sorgulayabilecek kadar düz sade bir vatandaşım.

 

Trabzon’daki Atatürk Alanı’nda Atatürk’ün heykeli var. Bu durum Ali’ye, Veli’ye, Ayşe’ye, Fatma’ya göre değişmiyor. Kim hangi görüşte olursa olsun eğer gözünde bir bozukluk yoksa aklından da zoru yoksa ‘evet Atatürk Alanı’nda Atatürk heykeli var’ der. Yani gerçekler her ne olursa olsun herkes için aynı. He işte iki gözümün çiçeği yanıyoruz. Salt gerçek bu.

 

Peki neden söndüremiyoruz?

 

Her afet sonrası mahcup bir ifadeyle milletin karşısına çıkan yetkililer önce hayal satıyor, sonra da güzel güzel çizilmiş ev resimleri ile ‘İşte size bunları yapacağız.’ Yahu ev mi istedik sizden? Neden zamanında tedbir alınmaz? Hadi tedbiri alamadın zaman kaybetmeden yangını söndür, tahliyeni yap. O da yok. Vatandaşa gelince organizasyon sıfır ama Cumhurbaşkanı bir afet bölgesine gideceği zaman organizasyon on numara beş yıldız. Havada, karada kuş uçurtmuyorsunuz. Konuşma yapacağı yere anında poster poster fotoğraflarını asıyorsunuz. Dağıtılacak çayları organize ediyorsunuz. Konvoyun ucu, bir uçtan bir uca. Güzel büyüklerim, aklıselim büyüklerim afet bölgesi miting alanı değildir. Geçmiş olsun ziyareti siyasi promosyon dağıtılacak yer hiç değildir. Bir kendinize gelin ya!

 

Eğer yanlış anlamadıysam, bu kimsenin gülmediği bir şaka değilse bir başka sorguladığım nokta ise Türk Hava Kurumu’nu ihaleye sokmamak için ihale şartnamesinde yangın söndürme uçaklarının su taşıma kapasitesini 5 bin litre yapıp, 4 bin 900 litre kapasiteli THK’nın uçaklarını atıl bırakmak neyin kafası? 100 litre bu yürek yangınına değer mi? Bunu hiçbir şekilde açıklayamazsınız. Neresinden tutarsanız tutun saçma, mantık dışı, gerçeklerle örtüşmüyor. İyi niyetli değil. Kimse hariciden gazel okumasın. Bu şartname ormanların göz göre göre yanmasına dayanaktır.

 

Gel gelelim diğer bir gerçeğe. Allah, din, iman atayım sana iban… Bırakın bu işleri ya. Gerçekten yeter artık. Deprem olur iban verirsiniz, sel olur iban verirsiniz, yangın olur iban verirsiniz, SMA’lı çocuklarımız için iban verirsiniz. Vatandaşa sadece iban verirsiniz, başkalarına geçiş garantili köprü, hasta garantili şehir hastanesi, taş ocağı için orman verirsiniz. Hak mı bu? Nerede benim devletimin büyüklüğü? Nerede benim kara gün param? Nerede benim vergim?

 

Bu durun lütfen, bu işte bir terslik var. Biraz özeleştiri yapın, belki hata yapmışsınızdır olamaz mı?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap