SON DAKİKA
SON DAKİKA


Unutmayın olur mu?
30.03.2020

Merhabalar. Gün geçtikçe korona virüsle ilgili yaşanan olumlu gelişmeler bizleri daha çok umuda sürüklüyor. Bu zor günlerin bir an önce geçmesini ve daha fazla can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Vatandaşlık görevimi yerine getirerek yine yeniden ifade etmek isterim ki lütfen ama lütfen mecbur kalmadığınız sürece dışarı çıkmayın, moralinizi yüksek, bağışıklığınızı güçlü tutun ve hijyenden ödün vermeyin.

Tüm dünya bu virüsle mücadele ederken hiç göze gelmeyen, hiç sözü olmayan perde arkası emekçilerine değinmek isterim. Sağlık çalışanlarımızı alkışladık, emniyet güçlerini takdir ettik, yerel dinamiklere destek olduk, marketi, bankayı açık tutan çalışana saygı duyduk. Peki ya basın? Alkışladınız yazdık, takdir ettiniz yazdık, destek oldunuz yazdık, saygı duydunuz yazdık. Riske rağmen tedbirlerimizi aldık, kamuoyunu doğru ve anında bilgilendirmek adına tıpkı sağlık çalışanları gibi, tıpkı emniyet güçleri gibi, tıpkı esnaf gibi bu ülke için çalışmaya ara vermedik.

Yeri geldi acının en güzel karesini çektik, gözyaşlarımızı içimize akıttık. Fotoğraf makinesinin kadrajından acılara, umutlara, güzelliklere, çirkinliklere, çaresizliklere, isyanlara bakarken önce yüreğimizin teline sonra deklanşöre bastık. Etten, kemikten insan olup herkes gibi duygularını yaşamak varken soğukkanlılığımızı koruduk.

İletişim fakültelerinin ilk dersinde klasik olarak ilk olarak şu soru sorulur ‘Önce insan mısınız yoksa gazeteci mi?’ Tereddütsüz ‘İnsanım’ cevabını vermiştim. Şimdi artık tecrübeyle sabit. Haber yazarken gözyaşlarım akmasın diye tavana bakıp haberi geç teslim edişlerim çoktur

Psikolojimiz bozulur diye bakamadığınız fotoğrafların olay yerinde olduğumuzu, televizyon başında izlediğiniz tehlikeli olayların hemen yanı başında sizin için durduğumuzu, risklere rağmen doğru bilgi için saatlerce beklediğimizi, ‘görev kutsal haber hür’ mantığıyla her daim sahada olduğumuzu unutmayın olur mu?

Merhum Gazeteci Uğur Mumcu’nun dillere pelesenk olmuş şu sözü ile yazımı bitirmek isterim: “Haklıdan yana değil, güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi değiştikçe dönerler; fırıldak olurlar.”

Kalın sağlıcakla.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap