SON DAKİKA
SON DAKİKA


Öyleyse Her Şey Yanlış…
30.08.2022

Merhabalar. Canım ülkemde her gün bir adaletsizlik, her gün bir çifte standart, her gün bir liyakatsizin vukuatı, her gün bir rüşvet olayı gırla gidiyor. Büyüğünden küçüğüne bu kokuşmuş düzen, aynı devlet büyüklerimizin de tabiriyle inimize kadar girdi. Bugün devlet kurumlarından tutun özel sektöre varıncaya kadar haksızlık ve ayakların baş olduğu düzenin yarattığı çarpık işleyişin mağduru olmak kaçınılmaz. Çoğu insan ‘ekmeğimin peşindeyim’ deyip sineye çekiyor. Ama bu devran böyle gitmez. Gün ola harman ola, kulun adaletinden medet ummayanlar Allah’ın adaleti ile bahtiyar oluverir, çalanlar çırpanlarda haydan gelenin huya gittiğiyle kalıverir.

Böylesine kokuşmuş bir düzende masumane göz yaşı döküp evladı için feryad eden ailelerimiz var. Onlar SMA’lı çocuklarımızın çaresiz aileleri. Tedavileri sağlık bakanlığı tarafından karşılanmayan, vatandaşın gölünden kopana mahkum edilen çocuklarımız her geçen gün eriyor. Bütün şehirlerde, şehrin en kalabalık noktasında evladı için ama 5 TL ama 10 TL için avazı çıktığı kadar bağırıp çaresizliğini haykıran aileleri, yetkili makamlar hiç mi görmez. Milyon dolarlık bir tedavi masrafı hiç 5 TL, 10 TL toplanır mı? Toplansa hangi vakitte toplanır? Bu çocuklarımızın o kadar vakti var mı?

Öylesine bir düzen ki fakire fakir yardım ediyor. Zengin zenginin daha çok zengin olması için fakirden çalmaya devam ediyor. Umudumu kaybetmek istemiyorum ama her şey mi yanlış olur bir ülkede. Fakirin insanlığı dışında evet her şey yanlış bu ülkede. Eğer göz göre göre SMA’lı çocuklarımız ölüme terk ediliyorsa, bir Allah’ın kulu yetkili de çıkıp bu işi çözdük demiyorsa her şey yanlış bu ülkede. Eğer hastanelere, köprülere, yollara geçiş garantisi verilip milyonlarca dolar şirketlerin kasasına aktarılırken o çocuklar ölüyorsa evet her şey yanlış. Eğer milyon dolarlık rüşvetler cebe indirilirken o ailelerin 5 TL 10 TL yardım çığlıkları duyulmuyorsa evet her şey yanlış.

Çaresizlik insanı bu hayatta en çok yoran ve her yola sevk edebilecek kadar güçlü bir duygudur. İnsanların çaresizlikleri karşısında bu kadar kul hakkı yenmez. Bu aileleri sınadığınız şey; evlatlarının canı. Eşe dosta çektiğiniz kıyakları bu ailelere de çekebilirsiniz. Bizim yüreğimiz paramparça, verdiğimiz TL’ler deryada su damlası. Artık SMA’lı çocuklarımız için harekete geçin. Bir şey yapın!

İnanıyorum ülke olarak devlet olarak SMA’lı çocuklarımıza sahip çıkacak gücümüz var. Yeter ki bu yaraya parmak basmak isteyelim. Yeter ki doğru ve faydalı bir iş yapmaya karar verelim. Lütfen ailelerin çaresizliklerini görün, duyun lütfen…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap