SON DAKİKA
SON DAKİKA


Onlar Sözlerini Turmak İçin Vermedi ki!
23.08.2022

Merhabalar. Doğu Karadeniz, doğa turizminin yükselen yıldızı olmaya devam ediyor.

Artan turist nüfusuna karşılık yetmeyen alt ve üst yapı hizmetleri ise hanemize eksi olarak yazılıyor. Hem turistlerin hem de yetkili kişilerin karşılıklı eksiklikleri ise yerleşik yaşayan yöre halkının maalesef yaşam kalitesini düşürmekle birlikte huzurunu da kaçırıyor. Mesela geçtiğimiz günlerde Rize’de ineğini ölü olarak bulan vatandaşın iddiası oldukça çarpıcı. Vatandaş ineğinin turistlerin gelişigüzel attığı plastik çöpleri yemesi nedeniyle öldüğünü önü sürdü.

Bu iddiasını da ineğinin karnını keserek çıkarttığı plastiklerle doğrulamaya çalıştı.

Vatandaşın başına gelenler sadece bu kadar değil tabi.

Çevre bilincinden uzak olan sadece turistler değil, yetkili makamlarda çevre bilincinden uzak.

Trabzon’un gündemine oturan, geçmişten ders alınmayan, adeta bölgenin çöp kovası olmasına sebep olan Sürmene ve Araklı’da ki vahşi depolama alanları başlı başına sorun yumağı. Önce Sürmene Çamburnu çöpe kurban edildi. İnsan eliyle çöpten dağlar yaratıldı. Vahşi depolama olmayacak dendi vahşi depolamanın kitabı yazıldı. Vatandaş tarım arazisinden akan zehirli çöp suları nedeniyle verim alamadı hadi verimi geçtik gün geldi nefes alamadı. İsyan isyan üstüne. Kimse bu sese kulak vermedi. Ta ki çöpten dağ ‘artık tamam daha fazla çöp kabul edemem’ mesajını verene kadar.

Hemen yeni bir çöp alanı arayışına giren yetkililer Araklı Taşönü’nü gözlerine kestirdiler.

Araklı halkı Sürmene’de olanlardan ders çıkarıp başlarına gelecek olanları öngördüklerinden çöp tesisine karşı eyleme geçti ama nafile bir sürü süslü yalanlarla çöp tesisini konduruverdiler.

Ne oldu şimdi? Yine aynı hazin son. Vahşi depolama olmayacak diyenler yeni bir vahşi depolama hikayesi yazdılar. Vatandaş yine isyanda. Sürmene ve Araklı çöpe kurban edildi.

Yetkili makamlar verdikleri sözleri tutamamanın utancını yaşar mı? Sanmam çünkü bu ilk değil.

Herhalde şöyle bir anlayışları var; verilen sözler tutulmak için değil laf ola beri gele misali.

İyi güzel aynen böyle devam.

Seçim zamanı çöplerden oylarınızı alırsınız. Söz verip tutmadığınız vatandaşın karşısına çıkmaya yüzünüz olmasın lütfen.

İnsan bir kere de verdiği sözü tutar. Bir kere de utanır. Bir kere de doğrusu olsun diye müdahale eder. Sorunlar karşısında bu kadar duyarsız kalınmaz.

Yetkili makamalar sosyal medya hesaplarında harikalar yarattığını inanıversin bizde seçim zamanı yetkililerin hayalleri ile vatandaşın  gerçekleri diyelim.

Trabzon Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’ye, vatandaşı çöp isyanında yalnız bırakmadığı ve yanlışa yanlış dediği için teşekkür eder, eleştirdiğim noktalarda kendisini tenzih ederim.

İşin özü; deveye sormuşlar, "boynun neden eğri?" deve de "nerem doğru ki?" demiş

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap