SON DAKİKA
SON DAKİKA


O ruhu kaybettiniz..
16.08.2022

Merhabalar. Güzel ülkem zor günler geçiriyor. Sokak röportajlarına bir bakın, ağzını açan gözünü yumuyor. Önceden hükümet aleyhine konuşursam başıma bir iş gelir korkusuyla konuşmayan vatandaşa yeter ki mikrofon uzat. Neler söylüyor neler… Ekonomik pahalılık alıp başını gittikçe vatandaş freni patlamış kamyon gibi önüne geleni toz duman ediyor. Merhum başbakan Süleyman Demirel’in “Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur” sözü tam da vatandaşın isyanının özeti.

Hal böyle iken bütün siyasi partilerin dilinde bir erken seçim dolanıyor. Muhalefet ‘erken seçim’ diyor, İktidar ‘vakti gelince’ diyor. Sonucu her birlikte bekleyip göreceğiz. Bu süreçte yaşanan gelişmelere yerelden ulusala bakmak gerekirse iki farklı tablo önümüze çıkıyor. Erken seçime çok erkenden yatırım yapmaya başlamış şehir şehir gezen, helallik isteyen bir muhalefet var. İktidar kanadı ise toplu açılışlar üzerinden klasik siyasi propagandasını sürdürmektedir.

Cihan Tuğal’ın ‘Pasif Devrim’ isimli bir kitabı var. Gayet yalın ve anlaşılır bir dille AK Parti’nin kuruluş, gelişim ve yükseliş sürecini anlatır. Mutlaka bir göz atın. Kitaptan hareketle şunları söylemek isterim; Devrim diye tasvir edilenin, AK Parti’nin siyaseti burjuvanın elinden alıp gecekondu mahallelere kadar götürüp, daha önce hiç kapısı çalınmamış öteye itilmiş garibanı hatırlaması olduğunu belirtir. Bu çıkarıma sonuna katılıyorum. Rahmetli Bülent Ecevit’in siyasi bir tabirle ‘merkez çevre’ açılımı ile CHP’ye kazandırdığı ivmeyi AK Parti kurulduğu günlerde daha da ileriye taşıyarak ulaşamadığı çevre bırakmamıştır. Siyaset belirli bir zümreden alınıp halka açılmıştır. Merkez çevre açılımı bu bağlamda hayat bulmuştur. Tabi bu yazdıklarım AK Parti’nin kurulduğu, gelişim ve yükseliş gösterdiği zamanlardaki başarısıdır.

Peki ya şimdi nasıl bir AK Parti var önümüzde? Geçmiş günlerine dönebilmek için çağrı üstüne çağrı yapan bir AK Parti ile karşı karşıyayız. AK Parti’nin kan kaybetmesinin en temel unsuru kendisine başarı getiren merkez çevre açılımını tam tersine döndürmesinden kaynaklanmaktadır. Artık çevre yok sadece merkez var. Her şey bu merkez etrafında dönüyor. İhaleler, atamalar gibi gibi… Ne oldu şimdi onca yılın emeğine, yandı gülüm keten helva. Zamanında kapısını çalıp, gönlüne girip oy istediğin gariban ‘hakkım yendi’ diye bas bas bağırıyor. Artık ne kadar geçmiş ayarlarınıza dönebilirsiniz bilmiyorum ama yeniden burjuvalaştırdığınız siyasette, yola çıktığınız o ruhu kaybettiğiniz kesin.

Velhasılıkelam tüm siyasi partilere başarılar dilerim. İyi olan kazansın.

Bir not; Geçmiş dönem Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Trabzon’a kazandırdığı Botanik Park bir harika. Mutlaka gidin. Açılışından sonra ikinci kez gitme fırsatı bulduğum park; görseliyle, hizmetiyle tam bir keyif şöleni. Sayın Gümrükçüoğlu’na şehre böyle güzel bir alan kazandırdığı için teşekkürlerimi sunmak isterim. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap