SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ne böyle ev sahipliği,ne böyle misafirlik!
30.07.2021

Merhabalar. Güzel ülkemin son günlerde gündemini mülteciler oluşturuyor. Vicdanı olan her insan yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalamaz ve bu insanların daha sağlıklı, daha güvenli alanlarda hayatını idame ettirmesini ister, bekler. Yurdumuza Suriyelilerle birlikte Afganistanlılar da gelmeye başladı. Ülkelerindeki savaş, yoksulluk, çaresizlik onları yersiz yurtsuz bırakmış. Çareyi başka ülkelerde arayan bu insanlara karşı vicdanlı davranmak görev ve sorumluluğumuzdur.

 

Ülkemiz adeta sığınmacıların cenneti haline gelmiştir. Peki bu durum ne kadar sağlıklı? Gelen sığınmacıya ne vadediyoruz? Sahip çıktığımız için bize ne vadediyorlar? Biz gelen sığınmacıya plajları, park ve bahçeleri, trafik lambalarında dilenmeyi vadediyoruz. Onlara sahip çıktığımız için de Avrupa bize nakdi destek sözü veriyor. Onu da tam anlamıyla yerine getirmiyor. Yani neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Ortada soruna kalıcı ve etkili çözüm sunan kimse yok. Hal böyle olunca darda kalmışa kucak açmış olmaktan ziyade gelen sığınmacıya istilacı gözüyle bakan ya da bakmak zorunda kalan ülkem insanı profili ortaya çıkıyor.

 

Bir tarafa bakıyorsun düzeni bozulan gariban sığınmacı, diğer tarafa bakıyorsun düzeni bozulan vicdanıyla gördüğü manzara karşısında sinir arbedesi yaşayan ülkem insanı. Herkes mağdur. Burası net. Kucak açmak bu gariban insanları sokaklarda perperişan etmek değildir, olmamalı. Eğitimden sağlığa, konuttan gıdaya gerekli altyapıyı oluşturarak ev sahipliği yapmak gerekir. Yapabiliyor muyuz? Hayır. Ortada bir kaos var. Hem vicdanen üzülüyoruz hem de şartlar karşısında öfkeleniyoruz.

 

Her iki taraf için de insanlık dramı söz konusu. Uzun vadede bir ülkenin kaderini etkileyecek sorun yumağına dönecek sığınmacı sorunumuz olduğu aşikar. Ne böyle ev sahipliği olur ne de böyle bir misafirlik… Umarım yarınlarda iyilikten maraz doğmaz.

 

SİYASİLERDEN ALINTILAR

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah’ın kullarını katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum.”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Brüksel'in Afganistan'dan kaçan sığınmacıları Avrupa'dan uzak tutmak için Türkiye'ye yeni bir rüşvet paketi önerme hazırlığı. Bu sefer rakamlar 500 bin ile 1 milyon arasında Afgan mülteci riskini gösteriyor.”

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Türkiye bir hendek durumunda. Durup dururken Suriye'nin iç işlerinde ne işimiz vardı? Milyonlarca insanın evinden barkından olduğu bir sistem. Burada suçsuz olan sadece göçmenler, onlar itilip kakılıyor.”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap