SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kontrolsüz Sevgi
26.05.2021

Merhabalar. Kontrolsüz sevgide kontrolsüz güç kadar tehlikeli ve zehirlidir. Körü körüne sevmek hataları da beraberinde getirir. Siyaset dili nedeniyle kutuplaşan toplumda; aynı ideolojiye sahip olmayanlar bir araya gelmişse kontrolsüz sevgi nedeniyle tehlike çanları çalmaya başlıyor. Sonu maalesef arbede ve istenmeyen söylemler.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize ziyareti sırasında yaşanan sözlü düello yerini arbedeye bırakmış ziyaret kısmen de olsa amacına ulaşamadan maalesef yarıda sonlanmıştı. Rizeli teyzemiz, Meral Akşener’e ‘HDP’ye destek veren CHP ile ittifak yapmaya utanmıyor munuz’ diyor. Akşener de ‘Öcalan’ın kardeşinin mektubunu ben mi okuttum, meydanlarda megri megri diye ben mi türkü söyledim’ diyor. Cümleler birebir aynı olmasa da anlam bütünlüğü aynı olan konuşma bu şekilde gerçekleşti.

Burada mantık şu; ‘ben bir tarafım ve onu çok seviyorum o yaparsa hata değil ama seni sevmiyorum sen yaparsan hainsin.’ İşte topluma sirayet etmiş kanserli hücremiz bu. Bizden olmayanın canı çıksın. Benim inandığım kişi, kurum, parti, dernek, cemaat çalsa da çırpsa da terör sempatizanları ile bir araya gelse de mubah ama inanmadığım sevmediğim kişi yapmışsa günah ve hesap sorma hakkına sahibim. Bu çok tehlikeli bir zihniyet yapısı. Bu çifte standardın dik alası.

Peki bu teyzemiz Sayın Cumhurbaşkanımıza, Akşener’e yönelttiği sorunun bir benzeri olarak ‘Neden teröristin kardeşinin mektubu devlet kanalında okutuldu’ diye sorabilir mi? İddia ediyorum SO-RA-MAZ.

Çünkü bilir ki sorarsa sonu Anadolu Ajansı’nın muhabiri gibi işsizlik olur, hüsran olur, yok olur. Yani neymiş kontrolsüz sevgi hataları görmeyi reddeder ve sonucunda çifte standartlı adaletten, hakkaniyetten uzak, duruşu olmayan bir profil oluşturur. Tabi bu da kişinin tercihine kalmış bir durumdur. Demokratik toplumlarda kişilerin tercihlerine saygı duyulur. Bende şahsen saygı duymayı tercih ediyorum.

Her zaman ifade ettiğim ve inandığım bir şey var oda şu; başarısını alkışlamadıklarınızın hatasını eleştirmeye de hakkınız yoktur. Ya objektif olun ya da hiç olmayın.  

Kıssadan hisse merhum gazeteci yazar Uğur Mumcu, “Haklıdan yana değil, güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi değiştikçe dönerler; fırıldak olurlar” demiş… Herkese sağlık diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap