SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hayaller Büyük İkramiye Gerçekler Amorti
5.01.2021

Merhabalar. Gündemde kadın cinayetlerinden tutun Sayıştay raporlarında Tank Palet Fabrikasına ilişkin gerçeklere varıncaya kadar ciddi meseleler var. Peki gerçeklere ilişkin hareket mekanizmasını çalıştırması gerekenler ne yapıyor? Sadece konuşuyor. Ağız jimnastiği iyidir yüz felcini önler. Yani her şeye olumsuz bakmamak lazım.

Gel gelelim çok güldüğüm gülerken düşündüğüm milyonların umudu, garibanın hayali Milli Piyangonun kazanına. Harbi sürpriz sonlu. Hani derler ya ‘son şakasını da yaptı’ diye gerçekten öyle 2020 giderken son kazığını yine garibana attı.

Milli Piyango'da 100 milyon TL'lik büyük ikramiye, satılan tek bir çeyrek bilete çıktı. Satılmayan üç biletin ikramiye tutarı olan 75 milyon TL ise Varlık Fonu'na devredildi. Demirören Grubuna satılmasıyla gündeme gelen Milli Piyango'nun 100 milyon TL'lik büyük ikramiyesinin 75 milyonu Varlık Fonuna kaldı, bu ne şans, bu ne talih?

Varlık Fonu’na devrettiğimiz varlıklar yetmedi. Devredip te borç batağına saplanan kamu kurum ve kuruluşlarının ceremesini çektiğimizde yetmedi, 75 milyonu da kaptırdık. İyi mi? Eee tabi şans bu garibanın yüzünün güldüğü nerede görülmüş... Talih kuşu da Varlık Fonuna kondu.

Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış, bizimde kalemimizi yordu. Hayaller büyük ikramiye gerçekler amorti. Bakalım 2022’de talih kuşu hangi fona konacak!

Benimki sadece bir öneri; ilaçları milyonları bulan SMA’lı çocukların aileleri, sosyal medyalarda yardımlarla, destek yayınlarıyla cansiperane çocuklarına ilaç parasını toplayabilmek için mücadele ediyor.  Yani bu 75 milyon Varlık Fonu’na kalana kadar bu para bu ailelere takdim edilemez miydi? Bir çocuğun hayatına dokunulamaz mıydı? Allah aşkına Varlık Fonu bugüne kadar ona devredilen kurumları nasıl borç batağına sapladıysa bu 75 milyonu da çarçur edecek diye hiç endişelenmiyor musunuz?

Kıymeti bilinmemiş Tıp Doktoru Kuramcı Yazar Hikmet Kıvılcımlı şöyle der: “Hangi ülkede hangi çocuğun kaç lokma ekmek yiyeceğine, servet sahiplerinin bir araya geldikleri kahvaltılarda ve yemeklerde karar verilir."

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap