SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hangi para iki gözüm?
1.04.2020

Merhabalar. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Daha önce hiç deneyimlemediğimiz bir boyutta salgın hastalıkla korona virüse karşı mücadele ediyoruz. Takdirlik yanlarımız var, eleştirilecek yanlarımız var. Sonuç itibariyle halisane bir şekilde mücadele edildiğine inandığımızdan artılara, eksilere de takılmıyoruz. Süreç uzun, süreç zorlu, süreç sabır istiyor, süreç tedbir istiyor, süreç güçlü bağışıklık istiyor… Gelinen noktada süreç parada istiyor!

Bütün vatandaşlar yetkili ağızlardan çıkacak kapsamlı bir tedbir paketi beklerken o da ne ‘Milli Dayanışma’ ilan edildi. İyi de zaten biz dayanışıyorduk. Yurdumun dört bir yanından milli duygularımızı kabartan öyle güzel dayanışmaları izliyoruz, okuyoruz ki duygulanmamak elde değil. Biz devletten beklerken iş nasıl oldu ‘pamuk eller cebe’ mantalitesine döndü anlamadık. Hayırseverler, iş adamları, yüklü miktarda maaş alan siyasetçiler velhasılıkelam cüzdanı kabarık olanları şöyle meydana alalım. Çünkü bizde para yok iki gözüm.

Ne yardıma, ne dayanışmaya, ne milli ruha karşıyım. Sadece tezata karşıyım. Bu ülkenin zor günler için kenara koyduğu parası vardı nerede? Suriyelilere bakacak güce sahipken şimdi neden bir garibanın cebinden alıp diğer garibanın cebine koymak için para topluyoruz? Bu kampanyanıza gariban vatandaşı karıştırmayın. Çünkü bu millet başkasına yardım eder, kendisine eksik eder. Başkasının karnını doyurur, kendi bir lokma ekmekle günü bitirir. Kimse bu milletin yardımseverliğine vicdanına oynamasın. Özetle zenginleri piste alalım.

Tabi bu gelişmelerin akabinde trajikomik çıkarımlarımda yok değil. ‘Sanat sanat için mi yoksa halk için mi’ kısır döngüsünü adeta sosyal sorumluluk projeleriyle tokatlayan hayırsever sanatçı Haluk Levent, Diyanet İşler Başkanından kampanyaya daha fazla para katkısında bulunmuş. Demek ki Haluk Levent’in gönlü Diyanet İşleri Başkanından daha zengin. Bakın gönlü diyorum çünkü cebinin Diyanet İşleri Başkanından daha zengin olduğunu düşünmüyorum.

Anadolu ozanı Aşık Mahzuni Şerif’in eserini ne güzeldir Selda Bağcan’ın sesinden dinlemek:

Ne demek efendim, bey ve amele, bey ve amele

Fakir soymak yakışır mı kemale?

Bu kadar milletin hakkın alanlar, hakkın alanlar

Onları kandırıp zevke dalanlar

Soyup kaçıp doyanlara

İnsana kıyanlara

Yuh nefsine uyanlara, yuh!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap