SON DAKİKA
SON DAKİKA


Güçlünün değil haklının adaleti olmalı
20.12.2022

14 yaşındaki çocuğu kayınpederi öldürdü…

-12 yaşında 'evlendirilip', 13 yaşında doğum yapan ve 14 yaşında odasında av tüfeğiyle vurulmuş halde ölü bulunan Ertem ile ilgili yürütülen soruşturmada, 8 yıl sonra olayın intihar olmadığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında Ertem'in 'evlendirildiği' adamın babası Tahir Atak'ın Ertem’i öldürdüğü belirlendi. Atak, tutuklandı.

Üniversite öğrencisinin ölümünde azmettiriciydi ama tahliye edildi…

-Bir AVM otoparkında eski Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muhittin Bayırköylü’nün oğlu Murat Bayırköylü'nün, Eczacılık Fakültesi öğrencisi eski kız arkadaşı Yağmur Sönmez’i öldürüp intihar etmesine ilişkin azmettirici olarak yargılanan tutuklu sanık Halil İbrahim Yavuz'un tahliyesine hükmedildi. Bayırköylü’nün bilgisayarından da Yavuz’un gönderdiği, “Mantıklı olan hiç kafana sıkmaman ama illaki sıkacağım diyorsan tek gitme, Yağmur işini düşün, enayi gibi tek gitme” mesajı bulunmuştu. Tutuklanan Yavuz için ağırlaştırılmış müebbet istenmişti.

6 yaşında açlıktan öldü…

-Eskişehir'de cezaevinde olan Sibel-Gökhan T'in kızları Nur Elif (6), yakınlarının evinde rahatsızlandı. Yetersiz beslenme ve bakımsızlık nedeniyle güçsüz düştüğü belirlenen küçük kız, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Çocuğunu taciz eden belediye çalışanını protesto eden anne hakkında ‘kamu birimini meşgul etmek’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu…

-Kırşehir'de bir anne, Kırşehir Belediyesinde çalışan şahsın oğluna cinsel organının fotoğrafını gönderdiğini iddia ederek belediye önünde eylem yaptı. Öfkeli anne, "Kendimi de belediyeyi de yakarım. Çocuğuma cinsel organının fotoğrafını atan kişiyi getirecekler" ifadelerini kullandı. Belediye yetkililerinin uzun süre belediye önünde bağırarak tepki gösteren anne hakkında "kamu birimini meşgul etmek" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

İş görüşmesine gitti, ölüsü geldi, tutuklu tek sanık vardı, tahliye edildi

İzmir'de, iş görüşmesinin ardından haber alınamayan ve 1 gün sonra hastanede olduğu öğrenilen Aslıhan Sinem Çiçek'in (18) ölümüyle ilgili tutuklanan Burak Kaya'nın (27) 27 Ekim'de yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye edildiği ortaya çıktı. Ölümüyle ilgili davada tutuklu sanık kalmayan Sinem için İstanbul Adli Tıp Kurumu 1'inci İhtisas Kurulu'ndan beklenen raporda, "Kişinin ölümünün uyarıcı madde zehirlenmesi sonucu meydana gelmiş olduğu oy birliği ile mütalaa olunur" denildi.

Evladının katilinin mezarının açılmasını talep eden babaya ret cevabı geldi

13 yıl önce canice katledilen Münevver Karabulut'un ölümünün ardından baba Süreyya Karabulut, kızının katili Cem Garipoğlu'nun intihar ettiğine inanmadığı açıklamıştı. Baba Karabulut, Garipoğlu’nun ‘kaçtığı’ şüphesiyle mezarın açılmasını talep etmişti. Başsavcılıktan acılı babaya ret cevabı geldi.

24 saat içinde karşıma çıkan haberler bunlar. İnsanların kötülüğünden tutun adaletin kadüklüğüne kadar hepsini içeriyor. İnsanın aklı mantığı almıyor. Bir; insan bu kadar nasıl kötü olabilir? İki; adalet bu vicdansızlıklar karşısında nasıl bu kadar yürekleri soğutan karar veremez? O kayınpedere, o azmettiriciye, el kadar çocuğu açlığa mahkum eden amcaya, halaya, babaanneye, sapık için eylem yaptı diye anne hakkında suç duyurusunda bulunan belediyeye aleme ibretlik ceza vereceksin işte o zaman hak, hukuk, adalet tamam diyeceğiz. Ve yeniden yeşerecek ümitlerimiz, işte o zaman korkmayacağız kötülerden, bileceğiz ki cezası var. Çünkü biliyoruz ki adaletin kestiği parmak acımaz. Eğer bugün acıyorsa yüreğimiz, kanıyorsa yaramız, akıyorsa gözyaşımız, korkuyorsak, kaygı duyuyorsak verilen kararlardan o zaman adalet terazisinde sıkıntı var, o zaman bir şeyler yanlış gidiyor demektir.

Bir duvar yazısı şöyle diyor: ‘Adaletin bittiği yerde anarşi başlar.’ O zaman sorgulayalım toplumdaki bu suça meyil neden? Suça bulaştıklarında ceza almayacaklarına mı inanıyor insanlar? Ya da 3-5 yatar çıkarız mı diyorlar? Bu sorulara cevabımız ‘evet öyle düşünüyorlar’ ise o zaman adalet bitmiş, anarşi başlamış işte.

Bir rap şarkısında şöyle diyor sanatçı: ‘Dünya bir efsane bizler hikaye…’ Eğer hikayemizin güzel olmasını istiyorsak adalet mutlaka olmalı, yoksa herkesin hikayesine suç bulaşacak ama kötülükten ama kendini korumak adına. Anlatabiliyor muyum derdimi; güçlünün değil haklının adaleti tecelli etmek zorunda.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap