SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gereğini Yapın!
23.06.2021

Merhabalar.

“HEMPA Çocuk Derneği, "En Güzel Türk Masalları" isimli çocuk kitabındaki büyük skandalı ortaya çıkardı. Çocukların okuması adına yazılan kitapta, baba ve kızı arasındaki ilişkinin meşru gösterilmeye çalışıldığı öğrenildi. HEMPA Çocuk Derneği Başkanı İbrahim Enes Duruay, derneklerinin yoğun çabasının ardından kitabın 6 bine yakın örneğinin imha edildiğini kaydetti.”

İşte haber bu. İnsanın kanı çekiliyor. Okur yazar olduğunu düşündüğünüz ve kitap yazıyor diye saygı duyduğunuz bir şahsın daha doğrusu insan müsveddesinin yazdığı kitabı bakın. Kitap okumayı çok seven biri olarak ifade ediyorum ki içeriği bu minvalde olan aşağılık kitaplar sadece ağaç israfıdır, hadi basıldılar sadece ateşte yanmayı hakkediyorlar. Bu nasıl bir şuursuzluk, bu nasıl bir mide bulantısı bilinçaltının dışavurumudur?

Bazı şeyler eleştirilmek için bile dillendirilse onu meşru kılarsınız. Çünkü bir şey üzerine çok fazla konuşursanız artık o size sıradan gelir. O nedenle aşağılık kitabın o iğrenç satırlarına yazımda yer vermeyeceğim. Sadece çağrımdır özellikle çocuk kitaplarında temiz içeriğin olması adına farklı kurullar kurulabilir, bu fikir hürriyetine sabotaj değildir aksine çocuklarımızı korur. Tabi işi liyakat sahibi olanlara bırakmak şartıyla. Yani tutup ta bırakın Fransızca bilmeyi İngilizce daha bilmeyenleri Türkiye’nin Paris Turizm Ofisinde görevlendirdiğiniz gibi yapmayın.

Yeni bir anayasa için siyasi partiler hazırlık içinde. Vatandaş olarak talebim; böyle zihniyeti bozuklara vurun neşteri. Değil kitap yazmak nefes almaları bile lüks.

Böyle bir şey olabilir mi? Çocuklar parkta oynayamayacak, kadınlar sokakta yürüyemeyecek. Birileri aptal saptal kitaplar yazacak. Evladını yarım saatliğine komşuna bırakamayacaksın. Küçücük çocuklar taşlara ‘tecavüz ediliyorum’ yazacak. Bu nasıl bir düzen?

Bu pis zihniyetlerin toplumun aydınlık tarafından temizlenmesi hava gibi ekmek gibi elzem, anayasamızın değiştirilemez ilk 4 maddesi gibi zorunlu olmalı. Bu mikroplarla ilgili radikal düşüncelerime bir set çekip sükûnetle çağrı yapıyorum. Korona virüsle yaşarız ama zihniyetine sapıklık virüsü yerleşmişlerle aynı toplumda yaşayamaz. Artık gereğini yapın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap