SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fors Miras Değil Milletin Oyudur
14.07.2020

Merhabalar;

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın modacı kızı Dilara Türkkan… Haber şöyle diyor:

Dilara Türkkan, bu kez emniyet şeridinden siren sistemli bir araçla hızla gittiği ve trafiği ihlal ettiği görüntüleri Instagram hesabından paylaştı. Paylaşımına arkadaşlarını da etiketleyen Dilara Türkkan'ın İYİ Partili milletvekili babası Lütfü Türkkan'ın forsunu kullanarak emniyet şeridini kullandığı değerlendirildi. Dilara Türkkan'ın bir sonraki paylaşımına ise etiketlediği arkadaşlarıyla fotoğrafını koyarak 'Yetişirim demiştim' demesi dikkat çekti.

Demek ki daha önce de basına yansıyan, örnek olmayan ve dikkat çeken bir vukuatı olmuş. Şayet bu davranışı milletvekilinin kızı değil de sen ya da ben yapsak söylenecek ve yazılacak laf belli: Maganda. İşte ben diyorum; hakkı olmayan yere, gücünü kullanarak gasp etmek ve acil ihtiyaçlıların yaşam hakkını elinden çalmak ‘MAGANDALIKTIR.’ Milletin oy verdiği sen değilsin, baban. Milletin oyuyla fors kullanma hakkı senin değil, babanın. Fors miras değil milletin oyudur. Maddi manevi imkanlarınız yerinde, keşke kamuoyunun önüne örnek davranışlarla gelsen. İmkanın var diyorum yani. Eee tabi tabiat meselesi. Tabiatında yoksa erdem neylesin Mevla?

Bazen okuduklarım, izlediklerim, şahit olduklarım karşısında gerçekten şoke oluyorum. Soruyorum, bir insan haddini nasıl bilemez? Nasıl bu kadar egoist olabilir? Acaba kendisinin ne kadar komik, aciz ve cahil göründüğünü görebilse yine de ‘ben buyum’ der mi? Uğruna inandıkların için mücadele vermen ayrı hakkın ve haddin olmayan gücün elinde olduğunu inanman düpedüz cahillik.  

Hiç utanma arlanma yok. Seçilmek için vatandaşın ayağına paspas olurlar, seçildikten sonra ona buna hadsizce laf atmak onlarda, ailesine mukayyet olamamak onlarda, ailesini liyakatsiz şekilde makam sahibi yapma onlarda, milletin oyuyla kamu malını peşkeş çekme onlarda, seçilene kadar eşitiz, seçildikten sonra burjuva hiyerarşisi onlarda. TBMM’yi dövüş ringine, makamları babalarınızın çiftliğine çevirdiğiniz yetmedi bir de yetiştirdiğiniz evlatlardan çekecek, benim çilesi bitmeyen ülkem. Size değil bize yazık!

Şeyh Edebali’ nin Osmangazi’ye söylediği gibi “Ey oğul! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.

Ey oğul! Unutma ki, yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değildir” Anlayana ne çok mana var di mi cancağızım?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap