SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dünyanın Sonu Galiba
13.12.2022

Merhabalar…

Fransız tiyatro yazarı ve oyuncusu Moliere, son yazdığı ‘Hastalık Hastası’ oyununu oynarken sahnede kan kusmaya başlar ve yere yığılır. Herkes bunu oyunun bir parçası zannederek ayakta alkışlamaya başlar.

Uzun süre yerden kalkamaz ve ölüme alkışlar eşliğinde gider. Aynı gece saat 10’da veremden ölür. İzleyiciler, bu ölümün hala oyunun bir parçası olduğunu düşünmektedir.

Soren Kierkegaard ‘Meseller’ kitabında şöyle der: “Sanırım dünyanın sonu, her şeyin bir şaka olduğunu sananların yükselen alkışları arasında gelecek.”

İşte dünyanın ve düzenin özeti bu kadar. Demokrasi adı altında gayrimeşrular meşru, din adı altında yine gayrimeşrular meşru ilan ediliyor. Mantık yok, akıl yok, zeka yok, etik yok, ahlak yok, saygı yok, yok yok yok. Ne var biliyor musunuz? Sadece menfaat var.

Gündemi bilmeyeniniz yoktur. 6 yaşında çocuk gelinden tutun, benim özgürlüğüm, benim hayatım diye diye başkasına hayatı zehreden bencil bir akış var. Siz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz? Bu nasıl şuursuz bir bakış açısı. Çocuktan gelin olmaz bitti, nokta. Başkasını rahatsız ettiğin noktada özgürlüğünü sınırlandırmak zorundasın bitti, nokta.

Kafana göre bir düzen tutturup, ‘canım öyle istedi’, ‘bu benim özgürlüğüm’, ‘bu benim dinim’, ‘inancım gereği böyle yaptım’ diyerek din ve demokrasi uyduramazsın.

Akıl, mantık var, oluru var olmazı var, hak var hukuk var ama canının istediği gibi bir düzen olamaz. Varsa o sapkınlıktır, antidemokratiktir.

Uzak durun çocuklardan, pis emellerinize alet edip, tertemiz olan dine çamur atmayın. Sizin o pis kokuşmuş zihniyetleriniz yargı dağıtmasın artık.

Artık yeter, bir kere kafanız güzel şeyler için çalışsın ama belli ki çalışmayacak sizlerin toplumdan tecrit edilmesi gerekiyor. Daha fazla canımızın yanmayacağı aydınlık gelecek için bu pis zihniyetin içimizden temizlenmesi şart.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap