SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dikkat bu bir soygundur!
19.01.2022

Merhabalar. Hatırlarsınız bir sosyal medya klasiğidir, bir sokak röportajında vatandaşın biri diyor ki ‘Kötü günler geride kaldı, şimdi sıra daha kötü günlerde.’ Yıllarca bu videoya güldük. Meğer o vatandaş o kadar haklı ve o kadar doğru konuşmuş ki biz aslında ağlanacak halimize gülmüşüz. Öncelikle o vatandaşı zamanında anlayamayıp üstün öngörülerini kavrayamadığım için üzgünüm. Affet bizi!

Vatandaş darda, vatandaş gırtlağa kadar ekonomik buhran içinde, her şey ateş pahası. Bunun aksini iddia eden yalancıdır, karakterinde büyük bir yıkım vardır. Bu zor günlerin tuzu biberi bir de elektrik faturaları oldu. Herkes şokta. Faturalar öyle kabarık ki anlamak mümkün değil. Zaten kışın en ağır geçtiği aylar. Herkes elektriğe, doğal gaza yüklenmiş durumda. Maksimum kullanımın olduğu şu aylarda yüzde 50 zamlar havada uçuşuyor. Bu art niyet değil de ne, bu soygun değil de ne? Bu durumu dış güçlere, muhalefete, teröre, iklim değişikliğine, coğrafi şartlara dıdısının dıdısına bağlayan da cahildir. Cahilin dik alasıdır.

Böyle fatura mı olur? Bizim evimiz saray mı? Millet evdeki avizelerdeki ampullerin ya sayısını azaltıyor ya düşük voltajlısını yakıyor. Artık karanlıktayız. Ama bu karanlık ekonomiyi bu hale getiren zihinlere daha çok nüfus etmiş durumda. Her kriz kendi fırsatçısını yaratır. Bunu biliyoruz ama düşene de bir tekme benden der gibi elektrik dağıtım şirketlerinin yaptığı tam bir vicdansızlık.

Güya denetleneceklermiş. Duy da inanma. Ederinden fazla ödediğimizi geri verecek misiniz? Şubattaki elektrik faturalarının 2 katı gelmeyeceğini garanti edebilir misiniz? Hayır. Bu ne demek biliyor musunuz öyle bir kesim var ki biz buna orta direk diyoruz, işte bütün hayatının düzeni fatura ödemek ve mutfak alışverişini görmek üzerine kurulu orta direğin düzenini paramparça etmektir.

Eğer bu faturalar düzelmezse, gıda, benzin fiyatları düşmezse gitgide kimse ne faturasını ödeyebilecek ne evine ekmek götürebilecek. Acil bir şekilde bu hayat pahalılığına son verin, insanlara insanca yaşamaları için imkan verin. Hatta daha basit bir öneri ellerindeki üç kuruşa göz dikmeyin.

Yaşar Kemal ‘Ortadirek Dağın Öte Yüzü’ romanında şöyle der: “Bir çile yürüyüşüdür bu; varacakları yerde onları sadece ayakta kalmak mücadelesi bekliyor olsa da, her yürüyüş bir umuttur…”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap