SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çifte Standart…
4.10.2022

Merhabalar. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de bir doktorun hastaya uyguladığı sözlü ve psikolojik şiddet görüntüleri; hastanın doktora uyguladığı şiddet kadar infial yaratmadı. Çünkü biz genel olarak çifte standardı severiz. Sade vatandaş yapınca ‘vurun abalıya olur’ kimse ‘neden’ diye sorgulamaz, hemen peşin hüküm verilir. Bu sorgulama ya da bunu bu satırlara yazıyor olmam şiddeti meşru kılma ya da haklı gerekçe bulma arzumdan değil. Benim bir derdim var oda çifte standart. Bakın doktor hastaya ağzına geleni saydı, o kadar insanın içinde aşağıladı, rencide etti hemen hemen herkesin ağzı lal oldu. Bu şiddet değil mi? Peki böyle doktorlar istisna mı? Vatandaşın iletişim sorunu olduğu kadar doktorun da yok mu? Vatandaş insan da doktor insan üstü varlık mı? Niye biz birilerini yüceltip geride kalanın üzerine toprak atarız? Neden objektif olamayız? Neden haklıya haklı, haksıza haksız deme erdemliliğini gösteremeyiz?

Çünkü yozlaştık, çünkü güçlünün adaleti ağır bastı, çünkü sindirildik… Bakınız bu doktor hanım kendisine tahlil göstermek isteyen ve el kadar çocuğu da yanında olan anneye neler söyledi. Doktorun söylediğini belirttiğim bu cümleler tamamen kamera görüntüsünden, üzerine yorum yapmadan yer verdiğim cümlelerdir.

-İşim var sana ne, sana hesap mı vereceğim, sen kimsin?

-Bu ne manyaklıktır ya, doktora dokunmak, konuşmak falan

-Seni var ya mahkemeye veririm, görürsün. Ödersin 10 bin lirayı görürsün o kadar paran varsa.

Seviyeyi daha da aşağıya çekmemek adına sıfatı doktor, insanlığı sorgulanır bu şahsın söylemlerinden bu kadarını siz değerli okurlarımla paylaşıyorum.

Ne kadar çirkin bir üslup, ne kadar egoist bir bakış açısı, ne kadar da narsist bir kişilik, ne kadar da konumuna yakışmayan bir tavır…

Mesele üslup. Ne demişler ‘söz ola kese savaşı söz ola kestire başı.’ Çok mu zor üsluba dikkat etmek. Sinirlerine hakim olamıyorsan ve kendini herkesten, her şeyden üstün görüyorsan karışma topluma, hizmet etme vatandaşa. Bizi de yorma. 

Bu tip insanlar her yerde. Aşağılık kompleksine kapılıp haddini aşmada sınır tanımayan ama aslında oluşumunu tamamlayamamış, her anlamıyla yarım kalmış karakterlerdir. Olgun ve karakter sahibi insanlara bu tip insanlar karşısında kendi öz saygısını korumaktan başka hiçbir şey düşmüyor maalesef. O güzel insanlara söylüyorum sizin o yüce gönlünüz yeter, bırakın böyle insanlar rezil olduğuyla kalsın.

En güzel özeti Mevlana yapmış: Edepli edebinden susar, edepsiz de ben susturdum zanneder.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap