SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu yol nereye çıkar?
27.09.2022

Merhabalar. Trabzon siyaseten hareketli günler yaşıyor ve görünen o ki yaşamaya da devam edecek. 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi siyasi partilerin Trabzon programlarına hız kattı. Şimdiden siyasi liderlerin biri gidiyor biri geliyor. Her biri Trabzon’da kalifiye programlar çıkartıyor. Trabzon adına bu gelişmeler siyaset arenasında ne kadar güçlü bir şehir olduğunu gösteriyor.

Bu bir klasiktir, hangi siyasi parti Trabzon’da miting yapsa hemen kalabalığa bakar, siyasi partiler adına seçim yüzdesi çıkartılır. Aynı çıkarım siyasi liderlerin Trabzon programlarına gösterilen ilgiden de yapılır. Bazı partiler adına önceki seçim dönemlerindeki kalabalığı, ilgiyi görmek mümkün değil. Bu aşikar bir gerçek. Vatandaş ya aynı şeyleri dinlemekten bıktı ya umudu kesti ya da yeni ufuklara yelken açtı ama her ne olmuşsa vatandaş eski olduğu yerde ve kafada değil. Kimse kimseyi kandırmasın… (!)

Nabız yoklamaları; mini mini programlar, açılışlar, ziyaretlerle devam ededursun milletvekili listeleri de kapalı kapılar ardında şekilleniyor. ‘Ceketimi koysam alırım’ devri bittiğinden milletvekili listelerinin çok güçlü isimlerden oluşması gerekiyor. Çünkü vatandaş sadece Trabzonspor maçı izlemeye gelen, sadece kurdele kesen, konuşurken edebiyat parçalayıp ama iş aşırmaya sıra gelince ortadan kaybolan vekili de veto edecek.

Ne demişler ‘Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz’ yani bizim tarlamız ne stattır ne kurdele kesilen platformdur ne de sosyal medyadır, bizim tarlamız fındıktır, çaydır, mahalledir, yayladır, ormandır, ekmek teknemizdir. Buralarda vatandaşa omuz vermeyip, sesine kulak kabartmayanlar maç izlemeye ve kurdele kesmeye devam edebilirler ama sıfatları milletvekili mi olur yoksa eski milletvekili mi olur onu da yaşayıp göreceğiz.

Esasında şunu belirtmek isterim ki, bu siyasi şatafat, gösteriş projelerde yok. Vatandaş konuşmaktan, bizler yazmaktan bıktık. Trabzon’da yol yok. Değirmendere’ye giriş var çıkış yok. 5 dakikalık mesafeleri sıkışan trafikten ortalama 30-40 dakikada aşabiliyoruz. Çayır çimen de güzel proje eyvallah da yol yok yol! Bakın seçim yine yaklaşıyor, ben diyeyim 10, siz deyin 20 yıldır vadettiğiniz Güney Çevre Yolunu yapın da! Artık sizi statta değil Güney Çevre Yolu’na kazma vururken görelim… Ezcümle, bekliyoruz bu yol nereye çıkacak… 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap