SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu bir tercih meselesi!
14.06.2022

Merhabalar. Günümüzde moda olan bir durumu dile getirmek istiyorum. Bazıları öyle işini aşırıyor, öyle işini aşırıyor ki aklınız durur. Ne şiş yansın ne kebap. Elimi suya sabuna değdirmeden amacıma ulaşayım. Var mı böyle bir dünya? Maalesef bu sinsiler sayesinde var. Sen bütün işin kahrını çekersin, tüm eleştirilere göğüs gerersin, toplumun önüne atılırsın ama öteki taraftan birileri kaçak dövüşerek maddi manevi kazançlı çıkar.


Bu durum yerelden genele sirayet etmiş adaletsizliğin pik yaptığı ahlak yozlaşmasıdır. Bu ahlak yozlaşmasını yaşayan insanlar, toplumda okları üstüne çekmemek için arka kapılardan işlerini aşırmayı öyle güzel öğrenmişlerdir ki işin iç yüzünü bilmeseniz gerçekten iyi niyetli olduğuna inanır öyle denk düştüğünü düşünürsünüz.


Dürüstçe ne istediklerini, ne düşündüklerini, neyi hedeflediklerini asla belli etmezler. Safa, aptala yatar hedefi yokmuş gibi ‘olsa da olur olmasa da olur’ havası yaratırlar. Ama gel gör ki öyle değildir. O kadar hırstan gözleri kör olmuştur ki açık etmeden yapabilecekleri tüm hamleleri çekinmeden yaparlar. Etkisi altına aldıkları bir avuç zavallıyı da işleyebildikleri kadar işler, kendilerine sahte kabadayılardan arka oluştururlar. Ama siz akıllı bir insansanız hepsinin hava gazı olduğunu bilirsiniz.


Siz dürüstçe bu toplumda mücadele verirken birileri işte bu yukarıda saydığım erdemden uzak bayağı zihniyetleriyle oturdukları yerden birden fazla maaş alırlar, sonra da gelip size ahkam keserler, dürüstlükten, ahlaktan ve kendi yaptıklarını esasında başkaları yapıyormuş gibi dem vururlar. Çünkü bir akıllı kendilerini sanırlar. Bir onların aklı çalışıyordur. Kusura bakmayın da bu insanlar için ifade ediyorum ‘sizin gibi aklımızı sinsiliğe yönlendirmiyorsak aptal olduğumuzdan değil sadece erdemli olmayı tercih ettiğimizden kaçak dövüşmüyoruz.’


Hem ne demişler ‘sen doğru ol eğri belasını bulur’ kaldı ki Ali Cengiz oyunları ile elde edildiği sanılan hiçbir makam hiçbir başarı baki kalmamıştır. Çünkü sap döner keser döner gün gelir hesap döner.


Velhasılıkelam erdemli ve ahlaklı insanlar sizler bu ülkenin umudusunuz. Sizler bu ülkenin aydınlığa bakan yüzüsünüz. Hiçbir sinsi menfaatçi sizi yolunuzdan etmesin, korkmadan mücadeleye devam edin.


Ne güzel demiş Nazım Hikmet;


Ben yanmasam


Sen yanmasan


Biz yanmasak


Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap