SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bir Türk atasına niye laf eder?
2.06.2021

Merhabalar. Son günlerde şahit olduğumuz bazı söylemler gerçekten artık can sıkmaya başladı. En büyük kavgalar bile güzel üslupla son bulurken durup dururken ağızdan çıkan gelişigüzel söylemler büyük büyük kavgalara, kutuplaşmalara neden oluyor. Peki çok mu zor ılımlı dil kullanmak? Neden bu kadar şiddete meyilli, kindar bir üslubumuz var. Yoksa imam-cemaat muhabbeti mi? Yani kanaat önderlerinin dili kötü o yüzden bizde kötü bir dil kullanıyoruz öyle mi? Şahsen düşüncem bu yönde. Biz sevdiğini çok seven, sevmediğini de hiç sevmeyen bir anlayışa daha yatkınız. O nedenle sevdiklerimizi idol alırız. Üslubunu benimseriz. Mesela Cumhurbaşkanımız ‘Bunlar iyi günlerin, daha neler olacak’ diyorsa, biz devamını getiririz. Seviyoruz ya bakmayız ötesine berisine…

Ama hata yapıyoruz. Böyle olmamalı. Objektif olabilmeliyiz. Şunu diyebilmeliyiz, ‘Seni seviyor ve saygı duyuyorum ama bu üslubun hiç yakışık almadı.’ Ne kaybederiz, hiçbir şey aksine büyürüz. Yine kötü bir anlayışın üsluba tezahür etmiş haline şahit oluyoruz.

Allah aşkına nedir bu ülkemin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümle alıp veremediğiniz. Bugün gönül rahatlığıyla özgürce, tanınmış hak, hukukunuzla rahat rahat konuşabiliyor olmak mı sizi rahat etti. Borçlu olduğunuz minnet, vefa mı sizi böyle şuursuz şuursuz konuşturuyor. Bir insan Atasına neden nankörlük yapar? Sizi rahatsız eden ne? Başka toplumlar kahramanlık hikayeleri olmayan atasına destanlar yazarken içimizde kendini bilmez birkaç imamda Başkomutan Atamıza hariciden gazel okuyor. Eğer Müslümansan iftira atmanın çok günah olduğunu bilmen gerekir yok Müslüman değilsen neden imam oldun? Bir Türk olarak Atana neden laf edersin? Sıkıntı Türklüğünde mi yoksa Müslümanlığında mı? Bu üslup yakıştı mı vatan, millet sevdana varsa şayet! Damarlarındaki asil kan buna müsaade etmemeli. Şüpheye mahal vermeyeceksin….

Eğitimci, yazar Ahmet Nejdet Sançar şöyle der: “Genç Türkçü! Şu kahpelikler ve kahpeler dünyasında; soyuna yurduna ve devletine hizmet aşkıyla dolu kalbinle giriştiğin mücadelede en büyük gücün Tanrı’nın sana müstesna bir bağışı olan damarlarındaki kandır!”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap