SON DAKİKA
SON DAKİKA


Benim adım proje
28.09.2020

Merhabalar. Ülkece her seçim dönemi ağzımıza bir parmak bal çalınmasına alıştık. Oy kullanma hakkı olan herkes, vaat edilen projeler neticesinde az buçuk proje bilirkişisi sayılır. Diyeceksiniz ki ‘seçim yok, neden seçim vaatlerini yani proje zihniyetini eleştiriyorsun?’ Geçtiğimiz günlerde Trabzon’da yapılması planlanan ‘şehir hastanesinin’ ihalesinin gerçekleştiği bilgisine rastladım. Sonra biraz araştırdım, edindiğim bilgiler gülsem mi ağlasam mı cinsinden. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın imzası bulunan, şubat tarihli yatırım programında Trabzon Şehir Hastanesi yatırım bedeli 882 milyon 940 bin 240 TL görünüyor. Yapılan ihaledeki yaklaşık maliyet: 1 milyar 371 milyon 565 bin 604 TL. Yanılma payı: 488 milyon 625 bin TL.

Niye dert ediniyorsam? Koskoca devlet, tüm imkanlar, hesap kitap elinde altı üstü 488 milyon 625 bin TL’cik yanılmış, ne var bunda! Sanki para vatandaşın cebinden çıkacak. Sanki bu yanılma payını biz vergilerimizle tolere edeceğiz. Zaten devlet tarafından köprülerde olduğu gibi hastanelerde doluluk garantili...

Hani küçükken büyüklerimiz bize masal anlatırdı da bir süre sonra çocuk aklımızla isyan ederdik ya ‘hep aynı masalı anlatıyorsun ey büyük başka masala geç.’ Hee işte aynı noktadayım.

Bitmeyen proje vaatlerinden, saçma sapan ihalelerden, vatandaşa kesilen faturalardan, kaşıkla verilip kepçeyle alınmasından fena sıkıldım. Sanki inadına adrese teslim proje üretiyorlar ve vatandaş dışında kimin yarasına merhem olunuyor, anlamak mümkün değil.

Artık şehir hastanemizin küçük bir küsuratla yanılma payı olsa da ihalesi yapılmış, bize de hayırlı olsun demek düşer...

Allah rahmet eylesin, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin eski başkanlarından Turgut Özdemir Hocamız, cemiyet başkanlığı seçim zamanı diğer adaylar projelerini sıralarken kendisi de kürsüye çıkıp ‘Benim adım proje’ demiş ve seçimi kazanmıştı. Bu seçim vaadi Trabzon basınında o gün bu gündür klişe bir espri olarak kaldı. Şimdi yaşananlara bakıyorum da gerçekten ‘Benim adım proje’ tadında trajikomik geliyor. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap