SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bekleyip Göreceğiz…
18.10.2022

Merhabalar. Ülke olarak yine zor bir sınav veriyoruz. Bu sefer sınavın adresi Amasra Bartın. 41 canımız maden ocağındaki patlamada yaşamını yitirdi. 41 maden şehidi için tüm ülke gözyaşı döktük. Elbette her zaman olduğu gibi ateş düştüğü yeri yakmaya devam edecek.

Vefat edenlerin geride kalan aileleri ömür boyu bu acıyla yaşayacaklar. Devlet büyüklerimiz elbette bu ailelere maddi manevi destek olacaktır. Fakat biliyoruz ki hiçbir destek o canlarımızı geri getirmeyecek, ailelerin acılarını hafifletmeyecek.

Ölen şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı, yaralı kurtulan işçilere ise geçmiş olsun dileklerimi canı gönülden iletiyorum.

Yaşanan bu acı sonrası ortaya bir Sayıştay Raporu çıktı. Sonra Sayıştay tarafından raporun doğru olmadığı açıklandı. Bahse konu olan raporda ‘maden ocağının patlama riski olduğundan söz edilmiş.’ Fakat böyle bir raporun olmadığı Sayıştay tarafından anında yalanlandı.

Ortada çok büyük acılar varken, acılardan nemalanmak çok büyük terbiyesizlik olmakla birlikte eğer gerçekten böyle bir rapor var olup ta yalanlanmışsa da bu da çok büyük vebal. Böyle konularda dikkatli ve hassas olmak gerekir. Acısı olan insanlar ‘neden’ sorusuna cevap ararken ortaya doğru olmayan bir iddia atmak o insanları daha fazla kahreder.

***

Ülke olarak iş güvenliğinin önemini anlamakta çok geri olduğumuz için haliyle başımıza gelen felaketlerde birilerini suçlu olması çok normal. Bunu daha önce yaşanan birçok olayda gördük. Soma Faciası bunun en açık örneğidir. 301 kişinin vebali hala ağır bir yük olarak hesaplaşmayı bekliyor.

Şimdi bekleyip göreceğiz, soruşturma tamamlansın. Bartın’da ki patlamanın arkasındaki gerçekler ne hep birlikte öğreneceğiz. Ama bu süreçte sansasyon yaratıp, gerçek dışı bilgilerle kamuoyuna yanıltmak ve acıyı deşmek olmaz. İnsanlığa yakışmaz. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap