SON DAKİKA
SON DAKİKA


Aile mi şebeke mi?
21.09.2020

 
Merhabalar. Ülkede yaşanan olayların temeline bakıldığında aslında birçoğunda ekonomik buhranın yattığını iddia ediyorum. Asgari ücretlinin ya da işsizin temel sorunu ekonomi fakat ayrıldıkları nokta tercih ettikleri yöntemler. Çoğu insan geçinemiyor, ortak nokta bu ama kişilerin geçim sıkıntısına bulmaya çalıştıkları yöntem tamamen tercih meselesi. Kimisi canına çekiyor, kimisi ek iş arıyor, kimisi de kısa yoldan köşeyi dönmeye çalışıyor.

Bugün üzerine kafa yorduklarım, kısa yoldan ahlaksızca toplumu infiale sürükleyerek köşeyi dönmeye çalışanlar olacak. Sanki hayat bir onlara zor. Sizin gibi adi yöntemleri tercih etmeyen sadece ‘geçecek bugünler’ diye umut eden garibanın suçu ne?

Esas gelmek istediğim nokta şu: Kendimin de başarılı bulduğu, doğru ve güzel işlere imza attığına inandığım bir tv programı ve sunucusu Müge Anlı. Müge Anlı günlerdir şüpheli bir şekilde ölen genç kız Aleyna Çakır’ın ölümünü programına taşıdı. Programda genç kızın ölümünden sorumlu olabileceği yönünde şüphe uyandıran sözde sevgilisi olduğu ileri sürülen fakat sevgiden ziyade genç kıza şiddete dair ne varsa yaşatıp bunları da kayda alan Ümitcan Uygun üzerinde duruluyordu. Bir anda bütün oklar Ümitcan Uygun’a çevrilince ortaya bambaşka bilgiler çıktı. Yazımın girişinde yer verdiğim minvalde kısa yoldan köşeyi dönmek isteyen zihniyetin tercih ettiği adi yöntemler Uygun ailesinde hayat bulmuştu. İddia şu: Ümitcan Uygun’un annesi yetiştirme yurdunda çalışıyormuş. Fakat 18 yaşına giren genç kızları yurttan ayrılmaları sonrası ağına düşürüp gayri ahlaki işlerde çalışmaları için zorluyormuş. Tam bu iddialar konuşulurken pat anne Gülay Uygun şüpheli bir şekilde ölüyor. Öldüğü günden iki gün sonra bu iddialar için ifade verecekken! Bak Allah’ın işine!

Sonra geride kalan Uygun ailesinin fertleri sanki isimleri hayır işlerinde geçiyormuş da birileri bunlara komplo kurmuş gibi annelerinin ölümünden gazeteci yazar Anlı’yı sorumlu tutan, akıl yoksunu çağrılarda bulundular. Ben de bir çağrıda bulunuyorum;

Sayın devlet büyüklerim; Uygun ailesi için makul şüphe oluşmuştur. Bu aile iyice araştırılmalı, bugüne kadar geçimlerini nasıl sağlamışlar, kimlere neler yapmışlar mercek altına alınmalı. Bu ailenin iki şüpheli ölüm ve ardı arkası kesilmeyen iddialar merceğinde şebeke olma ihtimali çok ama çok yüksektir. Anne intihar mı etti yoksa konuşmasın diye öldürüldü mü? İnanıyorum ki adalet tecelli edecek.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap