SON DAKİKA
SON DAKİKA


Uyutma değil katliam!
23.05.2024

Her birimizin olağan hayat akışında, gün içinde yollarının kesiştiği sahipsiz kedi ve köpekler muhakkak oluyordur. Kimimiz bu canlılara küçük bir sevgi göstermekle yetiniyor, kimimiz ise oralı bile olmayıp görmezden gelip yoluna devam ediyor. Kimilerimiz içindeki tüm sevgiyle bu canlılara merhamet göstermekte hiç fukara değilken, kimisinin de bakıma ve sevgiye muhtaç canlıları hangi canice duygularla katlettiğini üzülerek sorguluyoruz. Aklımız ermiyor bu kabusa... Her birinin can taşıyor olması, tüm hayvanların yaşam hakkına sahip olması haklarının en başında gelirken ne yazık ki günümüzde hayvanlara karşı gösterilmesi gereken hassasiyet, her geçen gün yerini düşmanlığa bırakıyor. Bir caninin klinik sürecini bir kenara bırakıp asıl meseleye gelelim... Nedir bu sokak hayvanlarıyla insanlığın büyük problemi? Sokaklara terk edilmiş, güvence altında yaşamayan daha doğrusu yaşayamayan, bizim gibi nefes alan, hissedebilen canlıların ne insanlıktan yana gördüğü zarar bitiyor ne de yasalardan yana aldığı darbeler...

Şimdilerde Hayvanları Koruma Kanunu’nda sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanların uyutulması için yasa teklifi hazırlanıyor. Bu yasanın yumuşatılmış adı: uyku. AÇILIMI İSE KATLİAM! Peki vicdani değerlerden yoksun bir şekilde gerçekleşen bu zulüm ne anlama geliyor? Bu, sokakta yaşayan sahipsiz canlıların yaşam haklarını elinden almaktır... Hayvanları korumaya yönelik ahlaki ve hukuki yaptırımlarla onları muhafaza eden haklarını zehirli bir iğneyle yok etmektir... Alemdeki düzen hayvanlarla bu denli iç içe iken, tabiatın tüm yasaları yok sayılarak, kısırlaştırma gibi bilimsel bir gerçeklik gözardı edilip bir katliama sebebiyet vermek de vahşetin bir parçasıdır. Sessiz canlılara yapılan zulüm, insanların ve diğer tüm canlıların bu alemdeki birlikteliğini zehirlemektir! Sahiplenilmeyen bu hayvanların uyutulması; insani ve vicdani değildir. Üstelik uyutulması gereken binlerce cani varken, masum canlara kıymak ne yandan bakılırsa bakılsın adil değildir! Ve unutmamak gerekir ki; Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlara olan davranış biçimi ile değerlendirilir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap