SON DAKİKA
SON DAKİKA


Türkiye Kupasını Alacağız
4.03.2020

ZİRAAT Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Trabzonspor, Fenerbahçe’yi 2-1 yendi ve 21 Nisan Salı günü İstanbul’da oynayacağı rövanş için avantaj yakaladı.

4’üncü dakikada Sosa, Fenerbahçe kalesine bir füze gönderdi. Kaleci Altay son anda parmaklarının ucuyla dokunup topu kornere gönderdi.

26’ncı dakikada Ozan’ın şutu kaleci Erce’de kaldı.

45+3’te Mehmet Ekici’nin sert şutunda Erce topu yumruklarıyla uzaklaştırdı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

Fırtına ikinci yarıya golle başladı. 46’ncı dakikada Fenerbahçe savunmasının hatasından yararlanan Kuzeyin Kralı Alexander Sörloth, yarı alandan hareketlenip rakip ceza alanı içine girdi ve sert bir şutla topu ağlara gönderdi: 1-0.

51’inci dakikada Nwakaeme ikinci kez ağları havalandırdı ancak VAR uyarısı sonrası hakem Yaşar Kemal Uğurlu golü iptal etti.

66’ıncı dakikada Ekuban sağ çizgide Deniz’i geçip ortasını yaptı. Pozisyonu iyi takip eden ‘Arka Direk Novak’ ayak içiyle topu bir kez daha ağlara gönderdi: 2-0.

76’da İsla’nın kaleci Erce’yi geçen vuruşunda Da Costa topu çizgiden çıkardı.

81’de Ozan Tufan’ın ceza alanı dışından sert şutunu Erce kornere atarak önledi.

82’nci dakikada Mehmet Ekici’nin sağdan yaptığı ortada Da Costa ve Campi seyredince araya giren Vedat kafayla skoru 2-1 yaptı. Maç bu golle sona ererken Trabzonspor, rövanş için avantajı kapan taraf  oldu.

TÜRKİYE KUPASINI ALACAĞIZ

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe’yi 2-1’lik skorla geçen Trabzonspor, final için kendine şimdiden yer ayırdı. 21 Nisan’da İstanbul’da oynanacak rövanşa 2-1’in avantajıyla gidecek olan Fırtına, ezeli rakibini devirdiği takdirde adını finale yazdıracak ve 10 yıl süren Türkiye Kupası özlemine son vermek için sahaya çıkacak. Kupada final maçı 5 Mayıs’ta Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılacak. Trabzonspor son olarak 5 Mayıs 2010’da Fenerbahçe ile finalde karşılaşmış ve rakibini 3-1 yenerek kupanın sahibi olmuştu. 22 Mayıs 2013’te yine Fenerbahçe ile finalde karşılaşan Trabzonspor bu kez rakibine 1-0 mağlup olmuş ve kupayı rakibine kaptırmıştı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap