SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zor deplasman güzel galibiyet
13.04.2019
Trabzonspor’un Bursaspor gibi zor bir deplasmandan 3 puanla dönmesi çok önemli, hatta Bursaspor’un küme hattında olduğunu düşürsek alınan galibiyetin hem de deplasmanda olması Trabzonspor’un ne kadar büyük bir takım olduğunu ortaya koymuştur.

Trabzonspor son 5 haftadır mükemmel bir performans ortaya koyup iyi futbol oynuyordu fakat bu müsabakada çok iyi bir futbol ortaya koyamadı.
1) Oyunu 35 metre mesafede değil, 70 metre mesafede oynadılar. Bloklar arasında kopma oldu. Rakibe orta sahada çok boş alanlar bırakıldı.
2) Trabzonspor ilk defa bu kadar çok pas hatası yaptı. Hem bireysel hem de takım olarak çok pas hatası ve çok top kayıpları yaşadı. Bu kadar mükemmel bir pas yapan takımın bu müsabakada bu kadar çok top kayıpları ve pas hataları yapması Trabzonspor’un oyuna hakimiyetini engellemiş oldu.
3) Trabzonspor defanstan başlatmış olduğu veya defanstan dönen kazanılan topları çok hızlı ve çabuk öne doğru oynayarak yapması gereken birçok kontratağı bu müsabakada yapamadı. Ve Trabzonspor’un etkili kontrataklarını bu müsabakada göremedik.

Trabzonspor’un bu müsabakadaki en doğru şeyi Ünal hoca yaptı. Etkisiz bir oyun ortaya koyan Olcay’ı alıp Abdülkadir’i oyuna alması Trabzonspor’a oyunda büyük bir üstünlük sağladı. Özellikle Abdülkadir Ömür atmış olduğu çalım ve paslar, oyuna getirdiği tempo ve dinamizmle adeta oyunu forse etti ve attığı golle de Trabzonspor’a 3 puan kazandırdı. Bu değişiklik müsabakada ikinci yarıda oyunun Trabzonspor’un istediği şekle dönüşmesini sağladı. 
Birçok futbolcu bu müsabakada gerçek performanslarını ortaya koyamadı. Özellikle Olcay, Sosa, Ekuban, Ibanez. Bu futbolcular mutlaka gelecek maçlarda taktik ve mevki disiplini adına iyi oynamalılar. Ve bu kadar çok pas hatası, top kaybı yapmamalılar. Yoksa Trabzonspor aynı oyunu oynarsa sonraki müsabakalarda sorun yaşayabilir ve kötü sonuçlar alabilir. Ünal hoca, bu maçın CD’sini futbolculara izletmeli ve yapılan top kayıpları ve hataları bire bir göstermeli. Trabzonspor, bu müsabakadan birçok ders çıkarabilir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap