SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zihinsel hazırlığın önemi
5.03.2021

Trabzonspor, Kasımpaşa müsabakasında almış olduğu galibiyetten dolayı kutlamak gerekiyor. Fakat maçtan sonra sayın Ahmet Ağaoğlu çok güzel açıklamalarda bulundu. TFF’yi FIFA’ya şikayet edeceğini söyledi. Sayın Ahmet Ağaoğlu; Günaydın. Ancak uyandın galiba! Geçen yıl şampiyonluk elimizden alınırken Başakşehir’de verilmeyen penaltı, Gaziantep’te verilmeyen nizami gol ve daha nicesine itiraz etmiyordun. Şampiyonluğun diğer adayı olan Başakşehir için Sayın Cumhurbaşkanı ”Başakşehir takımı benim takımım” demişti. Göz göre göre şampiyonluk giderken Trabzonspor taraftarı senden takımını haksızlığa karşı korumanı kollamanı beklerken siyasi gücün karşısında sesin çıkmıyordu. Şimdi ise kimi kime şikayet edeceksin. Bu ülkede güçlü olan talimatları verir, ona bağlı olan kurumlar da uygular. Bu yüzden bu yapmış olduğun çıkışı takdirle karşılıyoruz!

Maça gelecek olursak;

1-Fenerbahçe müsabakasında penaltısı verilmeyen hakkı yenen Trabzonspor, psikolojik olarak moral bozukluğuyla bu karşılaşmaya hazırlandı. Abdullah hocayı tebrik etmek gerekiyor. Takımları böyle müsabakalara hazırlamak çok zordur. Ama kendisini takımı iyi hazırladı ve iyi bir futbol sergilendi. Eğer takımın ciddi bir santrforu olsa Trabzonspor kesinlikle şampiyonluğa oynardı. Hatta Sörloth’un attığı gollerin yarısını Djaniny atsa Trabzonspor şampiyon olur.

2-Abdülkadir Parmak’ın 11’e girmesi orta sahayı biraz toparladı. Edgar-Hugo ikilisi ve Uğurcan yine mükemmel oynadı. Serkan ve Marlon da arkadaşlarının seviyesine çıkarsa defans daha da güçlenir. Serkan ve Marlon maalesef şuan yetersiz gözüküyor. Berat’a birinin anlatması gerekiyor; ceza sahası içinde yüzde yüz alamayacağın hiçbir topa yatarak müdahale edilmez.

3-Trabzonspor’da maalesef santrfor yok. İşin en kötüsü forvet oyuncuları arasında Ekuban Djaniny ve Nwakaeme arasında hiçbir iletişim yok. Hiçbiri birbirine asist yapmıyor, gol hazırlamıyor. Ekuban çok formsuz ve bireysel oynuyor. Bireysel performansını takım performansıyla birleştirip sonuca gidemiyor. Ne gol atabiliyor ne de attırabiliyor. Şu dönemde Yusuf Sarı daha fazla forma almalı. Sezon başı transferi Newton ile Ağaoğlu değil de futbolun içinden gelmiş Trabzonspor’un felsefesini ruhunu bilen insanlar yapmış olsaydı. Bu sorunlu mevkilerde eksiklik olmazdı. Takım çok rahat şampiyonluğa oynardı.

4-Bakasetas geldiğinden beri Trabzonspor’a çok önemli katkı veriyor. Oyun içinde çok gözükmediği zamanlar olsa da kritik anlarda attığı gollerle Trabzonspor’a çok önemli katkılar verdi. Kendisini tebrik etmek gerekiyor. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap