SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yunus Mallı…!
4.04.2021

Trabzonspor, zorlu Sivas deplasmanında 1 puana razı oldu. Nedenlere bakacak olursak;

1- Trabzonspor’un her zaman dediğimiz gibi santrforu yok. Sahaya santrforsuz çıktı. Yusuf Sarı’nın ve Özellikle Nwakeme’nin kanatlardan getirdiği topları ortalayarak ve asist yaparak Ekuban’a gol attırmaya çalıştılar. Maalesef Ekuban’ın gol vuruş isabet oranı çok düşük olduğu için bir çok akın golle neticelenmedi.

2-Trabzonspor taktik ve oyun disiplininden uzaktı. Yusuf Sarı ve Ekuban ile başlıyorsanız ikinci bölgeye çekilip kontra atak oynamalısınız. Yusuf Sarı’ya ve Ekuban’a ihtiyacı olan boş alanlar yaratmalısınız. Özellikle Ekuban’ın Burak Yılmaz gibi yapacağı derin ve delici koşularda onu topla buluşturup direkt gole gitmeliydi. Maalesef Trabzonspor önde baskı yaparak oyuncuların özelliklerine göre bir sistemle ve taktik anlayışıyla sahaya çıkmadılar.

3- Abdullah hoca çok sevdiğimiz ve başarılı bulduğumuz bir teknik direktör. Fakat Yunus Mallı konusunda sürekli yazıyoruz, söylüyoruz o da göremiyor. Artık iş Yunus Mallı’ya kaldı. Yunus Mallı, gidip Abdullah hocaya “Hocam benim hızım yok, tempom yok, fizik gücüm yetersiz, bire birde adam geçemiyorum, gol pası atamıyorum, ikili mücadelelerde topu rakipten alamıyorum, çok yavaş oynuyorum, çok rahat top kaptırıyorum. Lütfen beni oynatma. Beni oynattığında takım 10 kişi kalıyor, arkadaşlarımın sahada eksik kalmasını istemiyorum” diyerek delikanlılık yaparsa gelecek maçlarda Trabzonspor sahaya 11 kişi çıkmış olacaktır.

4- Yusuf Sarı’ya sanki birisi “Ters taraftan orta gelirse ikinci bir forvet gibi ceza sahasına girme, topu aldığında rakip kaleye doğru değil sürekli çizgiye, pasif bölgeye git” söylemişler gibi ceza sahasına girmemek için gol atmamak veya penaltı kazandırmamak için her şeyi yapıyor. Hüseyin ise defansif yönü çok iyi ona da biri hücuma çıkmayı, orta ve asistler yapmayı öğretmeli.

5- Bakasetas, Yunus Mallı ilk 11’de yer aldığı sürece gol atması imkansız. Onun gol atacağı ve gireceği pozisyonları maalesef Yunus Mallı doldrumakta ve Bakasetas’ın birçok pozisyonun engellemekte. Bu iki isim bir arada sahada yer almaz.

6-Abdullah hoca umarım önümüzdeki yıl transferleri doğru yapar veya yaptırır. Mutlaka 2 tane ciddi santrfor aldırması gerekir. Yunus, Baker ve Flavio’yu gönderip orta sahaya 2 tane çok iyi oyuncu ve 1 solbek ile 1 sağbek de alınırsa Trabzonspor önümüzdeki yıl çok daha güçlü bir kadroyla şampiyonluğa oynar.

Sonuç olarak 10 hafta daha var. Henüz hiçbir şey birmiş değil. Camia ve Abdullah hoca takımı her maç şampiyonluğa oynuyormuş gibi hazırlamalı ve ligde en iyi dereyi aldırmalıdır. Henüz daha lig bitmedi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap