SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yazık Oldu
14.07.2020

Trabzonspor mağlubiyetindeki nedenlere bakacak olursak;

1- İlk yarıdaki problemler aynı şekilde Hüseyin Hoca döneminde de devam etti. Maalesef takım öne geçtiği zaman hep mahkum oynadı ve skor sürekli galibiyetten, ya beraberliğe dönüştü ya mağlubiyete dönüştü.

2- Hüseyin hoca gerçekten takımı çok iyi tanıyor. Hem oyuncu kadrosunu hem takımın hangi yönünün dominant hangi yönünün zayıf olduğunu bilen bir hocaydı. Fakat maalesef Hüseyin Hoca bunları bildiği halde hem zaman zaman sahaya çıkardığı kadrodaki yanlışlıklar öne çıktı. Özellikle bir kaç müsabaka ve bu müsabakadaki oyuncu değişiklikleri skoru koruma ve oyunu tutma adına yanlış hamleler olduğu için maalesef Trabzonspor sahada istediği sonucu alamayarak ayrılmıştır.

3-Bir teknik adam sahaya 6 defans, 4 ofans çıkabilir; 7 defans, 3 defans da çıkabilir. Skoru elde ettiğinde 8 defans hatta 9 defans, 1 ofans da çıkabilir ama 4 defans 6 ofans çıkmaz. Hele hele de önde iken 5 defans çıkmaz. maalesef Hüseyin Hocanın bu son müsabakalar da mantığını anlamak hiç mümkün değil...

4-Sahadaki kadro ve hoca oyunu tutmak istemiyor, skoru korumak istemiyor; bunun için taktiksel olarak hiç bir çaba sarf etmiyor. Sporcuların en istekli olmuş oldukları müsabakaya rağmen ofans olarak çok iyi ortaları bile hala defans olarak rakiple savaşmıyor, mücadele etmiyor, topa sahip olma adına hiç bir hamle yapmıyor.

5-En önemlisi ceza sahası içerisinde adam markajı yapılacak pozisyonda alan markajı yaparak birçok müsabakada gol yenmesine sebep oluyor fakat bunu hala hoca çözemiyorsa burada bir şeylerin sorgulanması gerekmektedir.

Sonuç olarak Trabzonspor elindeki şampiyonluğunu vermiştir. Oyuncu kadrosunun yeterli olmasına rağmen, önce hakemlerin yanlışlarından, daha sonra sakatlıklardan ve son olarak da hocanın geçmiş dönemdeki alınan mağlubiyet ve beraberliklerinden çıkarmadığı dersler nedeniyle ve bunlara karşı bir önlem alamadığından dolayı, 8'inci şampiyonluk kaybedilmiştir.

Trabzonspor'a bu yıl yazık olmuştur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap