SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ünal hoca gençlerle kazandı
26.11.2018

Teknik Direktör Ünal Karaman, rakibi çok iyi analiz etti, uygulamış olduğu taktik ve sistemle Fenerbahçe’ye büyük bir üstünlük sağladı. Oynanan futbolla ve atılan gollerle ve kaçırılan gollerle baktığımız zaman bu yılki Trabzonspor’un en iyi oynamış olduğu müsabaka olduğunu söyleyebiliriz.

Trabzonspor’da

1-Taktik ve oyun disiplini mükemmeldi. Bloklar arasında kopma yoktu. Oyunu 35 metre mesafede oynadılar. Rakibe pas yapacak boş alan bırakmadılar. Rakip topa sahip olduğu zaman en az iki kişi ile baskı ve pres yaparak topa sahip oldular ve bütün oyunda üstünlüğü ele aldılar.

2-Kanatlar çok iyi çalıştı. Pereira ile Abdüülkadir sağ tarafta takımın bütün etkili akınlarını yaptılar. Rakibin sol tarafında yer alan Ayew ve Hasan Ali’yi çökerttiler. Sağ kanatta yapılan etkili akınlar ve ortalarla Trabzonspor net pozisyon üretti ve goller buldu. Ayrıca Novak ise solbek hariç her mevkide oynadı. Adeta sol açık ve sol santrafor gibi forvete destek verdi. Gol attı. Girdiği ppozisyonları atmış olsaydı tarih yazacaktı. Merkezden ise Yusuf ilk yarıda etkili akınlar yaptı. Rakibi merkezden deldiğini söyleyebiliriz. Attığı şutlar gol olmadı. Ama Sosa aynı başarıyı gösterdi merkezden de Fenerbahçe’ye karşı üstünlük sağlandı ve ofansif olarak bütün bölgelerde Fenerbahçe’ye üstünlük sağlanmış oldu.

ÇOK ÖNEMLİ

3-Sahada 20 yaşlarında 4 tane altyapıdan gelen oyuncu vardı. Bunların hepsini yetiştiren Sadi Tekelioğlu’na Trabzonspor’un ödüllendirmesi gerekir. Ayrıca bu 4 oyuncu ile beraber Trabzonspor’un ileriki yıllarda şampiyon olabileceği iskelet kadronun temelleri atılmış oldu. Hepsinin Trabzonlu olması çok önemli. Altyapıdan 2 veya 3 tane daha bu seviyede oyuncu çıkarabilirsek 2 yıl sonra Trabzonspor şampiyon olur. En az 5 yıl boyunca şampiyonluğu kimseye bırakmaz. Bu sporcular mutlaka korunup kollanmalı ve maaşlarına da zam yapılmalı.

4-Trabzonspor taraftarı galipken ne olursa olsun rakip takım futbolcularına saygı duymalı, küfür etmemeli, pet şişe ile su fırlatmamalı hele hele de bir sürü bayanın tribünlerde olduğunu düşünürsek asla analı avratlı küfürler yapmamalı. Trabzonspor taraftarına bu tür davranışlar asla yakışmaz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap