SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor şampiyonluk potasına girdi
1.02.2021
Bu yılın en güzel derbisini izleme fırsatı bulduk. Hem Trabzonspor hem Beşiktaş, futbol olarak Fenerbahçe ve Galatasaray’dan çok daha iyi ve güzel oynuyor. Bu yılın en iyi maçı oldu. İki takımda oyunu çirkinleştirmeden birbirlerine çok sert fauller yapmadan ve sadece sonuç odaklı futbol değil iyi futbol oynamak için sahaya çıktı. 

Abdullah hoca Beşiktaş’ı çok iyi analiz etti. Önce durdurdu, sonra da yapmış olduğu çabuk ve hızlı kontra ataklarla gol üretti. Avcı’nın Kartal’ı taktiğiyle avladığını söyleyebiliriz. Beşiktaş, karşılaşmada kanatları çok iyi kullandı. Sağdan Rosier ve soldan N’Skala ile çok etkili ataklar yaptılar. Fakat hem alan hem de adam markajı; hem de kademelerde çok başarılı olan Trabzonspor, rakibe 1 pozisyon hariç çok net gol fırsatları tanımadı. Rakibin merkezden yapmış olduğu birçok atağı ve şutları da kaleci Uğurcan çok başarılı bir şekilde kurtararak gol olmasına müsaade etmedi. 

 Rakibin yapacağı tüm hücumları orta sahada durdurmak isteyen Avcı, 3 tane defansif özelliği güçlü olan orta saha ile müsabakaya çıktı ve çok da doğru tercihte bulundu. Parmak’ın sakatlanmasıyla kullanabileceği en doğru isimler Berat-Flavio-Baker 3’lüsüydü. Oyuncu değişimleriyle rakibin hücumlarını durdurup Djaniny-Ekuban-Nwakaeme ile hızlı kontra ataklar yapan Trabzonspor hem oyun hem de taktik olarak başarılı performanslar ortaya koyup sonuca gitti.
Hakem Halil Umut Meler çok başarılı bir maç yönetti. Cüneyt Çakır kadar başarılı olacağını ve onu da geçebileceğini gösterdi.

Trabzonspor bu galibiyetle şampiyonluk potasına girdi. Keşke iyi bir santrfor da alınabilseydi. Sağbek ve solbek mevkilerindeki alternatifsizliğe rağmen şampiyonluğa oynayabileceğini gösterdiler. Bakasetas ilk karşılaşmadan doğru transfer olduğunu gösterdi. Keşke sezon başında Abdullah Avcı ile başlansaydı ve planlama onunla yapılsaydı...
Maçın kare ası: Nwakaeme, Uğurcan, Abdullah Avcı, Halil Umut Meler.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap