SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor kendini buldu
23.08.2019

Sahaya baktığımız zaman Trabzonspor’un kadrosu AEK’in kadrosundan her yönüyle daha iyiydi. Yetenek ve yaratıcılık olarak Trabzonspor’un futbolcularını daha üst düzey gördük. Ünal hoca taktik ve sistem olarak doğru bir kadro ile sahaya çıktı. Doğru da bir oyun oynattı takıma. Ekuban’dan 1.forvet olmayacağını anlayan Karaman Ekuban’ı 2.forvet olarak oynattı. Abdülkadir Ömür de bu nedenden dolayı sağ ön tarafta görev yaptı. Ekuban 1.forvet olduğu zaman da Abdülkadir Ömür merkezde görev yapıyordu.

Trabzonspor karambolden kötü ve şanssız bir gol yedi. Bordo-Mavililer gol dışında iyi bir defans yapıp rakibine pozisyon vermedi. Abdülkadir Parmak’ın orta alanda olması takımı önde oynattı. Obi Mikel o bölgede oynadığı zaman takımı yavaşlatıyor. Bu nedenle Obi Mikel’in oynamaması doğru bir karardı.

Bir önemli konu da Nwakaeme. Nijeryalı oyuncunun bir an önce form tutmasını bekliyoruz. Onun golleri ve asistlerine ihtiyacımız var.

Günümüz futbolunda en önemli taktik ve sistem kontaraktır. Bu sistemi de Trabzonspor en iyi şekilde uygulamaya başladı. Kontraatakların başlamasında Abdülkadir Parmak ve özellikle Abdülkadir Ömür’ün katkıları da büyük oluyor.

Sörloth’u bu karşılaşmada iyi marke ettiler. Bu nedenden dolayı da Ekuban daha çok ön plana çıkıp golleri buldu. Trabzonspor lige iyi başladı. UEFA Avrupa Ligi’nde tutu da geçecektir. Ünal hocanın hem Avrupa hem de ligdeki sistem değişikliklerini kadro değişikliklerini doğru buluyorum. Trabzonspor bu sezon hem ligde hem de Avrupa’da başarılı olacaktır. Çünkü Trabzonspor kendini bulmaya başladı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap