SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon Fener'i elinden kaçırdı
28.04.2019
Trabzonspor, çok zorlu bir derbide galibiyeti elinden kaçırdı. Oyuncu kadrosuna baktığınız zaman bizim kalecimiz daha iyi kaleci. Defansımız daha iyi. Özellikle Hüseyin ve Hosseini rakip defanstan daha iyi. Orta sahamız da aynı şekilde. Rakip orta saha oyuncularından daha kaliteli. Forvet de aynı. Bu kadar oyuncu kadrosu üstünlüğü olan bir takım eğer normal futbolunu oynasaydı sahadan kesin galip ayrılırdı. 

Fakat Trabzonspor, özellikle rakip 10 kişi kaldıktan sonra üzerinde bir baskı hissetti. Ve o stres baskıyı kaldıramadı. Gereksiz golle sahadan beraberlikle ayrıldı. Halbuki pas yapsa, topu rakibe vermese, oyunun temposunu düşürse, müsabakayı çok rahat kazanırdı. Ve geçen müsabakalardan farklı olarak bu müsabakada çok daha etkili kontra ataklar yaptık. Fakat 1-0’dan sonra ikinci ve üçüncü golü mutlaka atmalıydık. Atamayınca, rakip taraftarın aşırı derecede sahip çıkması, takımını coşturması ve rakip takım futbolcularının ölümüne sahada mücadele etmeleri ve daha çok kazanmak istemeleri biraz da şans yardımı müsabakanın berabere sonuçlanmasını sağladı. 
Kaleci Uğurcan, ortaya mükemmel bir performans ortaya koydu. Adeta milli takımın kalesi benim diye mesajlar verdi. İki stoper Hüseyin ve Hosseini çok iyi oynadı. Ve görevlerini başarıyla yaptılar. Rakibe hiç net pozisyon vermediler. 
Pereira çok sinirli ve asabi. Halbuki tecrübeli bir futbolunun bu kadar sinirli olmaması lazım. Asabi ve sinirli olan takım arkadaşlarını sakinleştirmesi lazım. Orta sahada Abdülkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Yusuf ve Sosa, geçmiş maçlardaki pas oranlarını yakalayamasalar bile bu müsabakada kötü oynamadılar. 

Rodallega gayet başarılıydı fakat Nwakaeme bir türlü istediği performansı ortaya koyamadı ve çok erken yoruldu. Hakem Cüneyt Çakır son yıllardaki en iyi müsabakalarından birini yönetti fakat son 10 dakika gereksiz yere Trabzonspor’un aleyhine çaldığı fauller tartışılır hale geldi. 

Yine de kötü maç yönetti, diyemeyiz. Deplasmanda Fenerbahçe karşısında 1 puan iyi diyebiliriz fakat müsabakaya baktığınız zaman Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi elinden kaçırdığını söyleyebiliriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap