SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon’da Kaçırdık Roma’da Yıkarız
20.08.2021

Trabzonspor-Roma müsabakası öncesi Trabzon’da başka bir bekleyiş de vardı. O da Mourinho’nun Trabzon’a gelmesi ve onun yaratmış olduğu heyecandı. Ama futbolseverler şunu bilmeli ki Avrupa şampiyonu olan Johann Cruyff‘lu Barcelona da Trabzon’a gelmiş ve tek mağlubiyetini burada almıştı. Trabzon şehri ve takımı aslında böyle büyük hocaların takımını yenmeyi severdi. Fakat bu müsabakada iyi futbol ve iyi oyun vardı, ama sonuç kötüydü. Mağlubiyetlerin sebeplerine gelecek olursak;

1- Kaleci Uğurcan son derece formsuz. Müsabakalara yeterince konsantre olmuyor. Birçok pozisyona çıkmıyor. Özellikle yenilen 2’nci golde kornerden gelen topu çıkıp alması gerekiyordu. Oyunu takip etmediği için ve yeterince motive olmadığı için birçok pozisyona geç kalıyor.

2- Abdullah hoca ilk yarı boyunca çok kötü oynayan Gervinho’yu dışarı almakta çok geç kaldı. Berat-Abdülkadir Ömür değişikliği yapılarak bütün orta saha rakibe teslim edildi. 6 tane ofansif yönü güçlü orta sahayla oynarsanız Roma’ya mağlup olmanız kaçınılmaz olur.

3- İsmail Köybaşı acemi futbolcular gibi nerede duracağını bilmiyor, ne alan markajı ne adam markajı yapamıyor, kademeye giremiyor. Trabzonspor acilen solbekine ya transferle ya içinde bir çözüm bulmalı.

Takımla ilgili çok iyi olan iki de gördüğüm gelişme vardı. Bunlardan birincisi sporcuların takım ruhu. Golden sonra birbirilerine sarılmaları, saha içinde yardımlaşmaları çok iyi bir takım ruhunun oluştuğunu göstermekte. Abdullah hocayı kutlamak gerekiyor. Elindeki kadroyu doğru rotasyonlarla kullanabilirse bu takımı Türkiye’de durduracak takım zor bulunur. İkinci beğendiğim gelişme ise; Hamsik ve Bakasetas’ın top rakibe geçince orta sahaya gelip takım müdafaasına katkı sağlaması. Özellikle Hamsik’in oyunu çift yönlü oynaması Berat’ı da rahatlatıyor ve rakibin hücumlarına karşı takım savunmasına büyük katkı sağlıyor. Bu futbol ligde de oynanırsa Trabzonspor şampiyonluğun en büyük favorisidir.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap