SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tok futbolcu değil aç futbolcu lazım
17.12.2019

“Trabzonspor sahaya çok hücum oyuncusu ile çıktı. Top rakipteyken ne forvet oyuncuları ne de orta saha oyuncuları baskı ve pres yapmadı. Şampiyonluk yolunda büyük bir yara alındı”

Trabzonspor kendi sahasında şampiyonluk yolunda çok üzücü bir mağlubiyet aldı. Bu mağlubiyetin nedenlerine gelecek olursak; Ünal hoca ofansif yönü güçlü bir takımla sahaya çıktı. Top Trabzonspor’dayken tüm oyuncular hücumu ve gol atmayı düşündüler. Ne yazık ki, top rakibe geçince ne forvet oyuncuları ne de orta saha oyuncuları baskı ve pres yapmadı. Rakibin ataklarına da önlem alınmadı.

Herkes bilir ki futbolda hücum prensipleri vardır, savunma prensipleri vardır. Trabzonspor sadece hücum prensiplerini ortaya koyarak oynuyor ve uygulamaya çalışıyor. Ama top rakibe geçince takım halinde savunma prensiplerini ortaya koyamıyor. Maç kondisyonu istenilen düzeyde olmayan ve temposu çok yavaş olan Mikel’den rakibin ataklarını durdurmasını beklerseniz büyük hata yapmış olursunuz. Orta sahayı tamimiyle rakibe kaptırıp, oyun üstünlüğünü rakibe verip ve müsabakanın böyle sonuçlanmasına razı olursunuz.

Trabzonspor, takım sürekli öne geçtikten sonra neden galibiyeti koruyamıyor. Rakibin kontra ataklarına neden önlem alınamıyor. Burada hocanın sahaya çıkardığı ilk 11’i ve 1-0 galipken yapmış olduğu oyuncu değişikliklerini iyi analiz etmek gerekir. Bu büyük sorunu çözmelidir. Alınan bu yenilgi şampiyonluk yolunda taraftarın umutsuzluğa yöneltti. Bu mağlubiyetten daha çok önemlidir. Trabzonspor devreye kadar 2 maçını kazanıp taraftarını yeniden ayağa kaldırmalıdır?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap