SON DAKİKA
SON DAKİKA


Teknik kadroya tam destek
12.03.2020

 
Trabzonspor, zorlu Malatya deplasmanından çok iyi bir futbol oynayarak ve ortaya büyük bir mücadele koyarak 3 puanın sahibi oldu. Nedenlerine bakacak olursak:

Hüseyin Hoca’yı tebrik etmek ve kutlamak gerekiyor. Uzun süredir top ayağındayken, yavaş oynayarak takımın temposunu düşüren, top rakibe geçince de rakibe baskı ve pres yapmayan, ikili mücadeleye girmeyen, rakipten top çalmayan, takımın dinamizmini yok eden Mikel ve Ndiaye’i keserek, yerlileri Abdulkadir Parmak ve Abdulkadir Ömür ‘ü oynatması takımın hem temposunu arttırdı hem hızını arttırdı, hızlı ve çabuk hücuma çıkmasını sağladı. Daha dinamik daha orta sahası güçlü bir takım haline getirdi. Ayrıca rakibin yapmış olduğu hızlı akınlarda Abdulkadir Ömür ve Abdulkadir Parmak, doğru pozisyon aldılar. Rakibin ataklarını baskı ve pres yaparak orta sahada durdurdular ve orta sahada oyun üstünlüğünün Trabzonspor’da olmasını sağladılar.

Kaptan Sosa ve Ömür’e ayrı bir sayfa açmak gerek. Uzun bir aradan sonra Sosa ve Abdulkadir, Trabzonspor’un tüm akınlarını başlattılar. Yaptıkları asistlerle, oynamış oldukları futbol ile takım ruhunun oluşmasında, müsabaka sonuna kadar devam etmesinde iki büyük lider oyuncu gibi sahada arkadaşlarını motive ederek, onlarında müsabakanın sonuna kadar tam kapasite oynamalarını sağlamış oldular. Abdulkadir Ömür ve Sosa böyle oynadığı sürece arkadaşlarının da onları örnek alarak ortaya koyacağı büyük performans ve mücadele gücü artacaktır.

Trabzonspor’da iki tane önemli sorun var. Bunlar nelerdir diye bakacak olursak:

Oyun ve taktik disiplinine mutlaka uyulmalı. Ve ayrıca bazı oyuncular mevkii disiplinine sadık kalmalı. Özellikle Abdulkadir Parmak, ne olursa olsun, ön liberoda ki mevkisini asla terk edip, orta sahayı boş bırakacak şekilde, ileriye sağa sola asla gitmemeli. Rakibin yapacağı hızlı hücum ve kontra atakları merkezden karşılayan ve durduran isim olmalı.

Ekuban, Shörloth ile beraber oynadığı zaman sağ çizgide kalmalı. (Yattara gibi oynamamalı.) Shörloth ’un ihtiyacı olan boş alanları santrafor mevkiisin girerek kapatmamalı. Bunları yaptığı zaman hem kendisine de boş alan bulamıyor. Hem de Shorloth’a gol atacak imkan tanımıyor.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap