SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sonuç iyi ama bu futbol yetmez
19.09.2021

Trabzonspor, 5’inci haftada konuk olduğu Kasımpaşa’yı tek golle mağlup ederek zirve yürüyüşüne devam etti. Beklenenden zorlu geçen maçı inceleyecek olursak şunlara dikkat çekebiliriz:

1- Trabzonspor orta sahasında Berat çok yalnız bırakılıyor. Bu da rakip takımların, Trabzonspor orta sahasını çok çabuk geçip pozisyon bulmasına neden oluyor. Berat’a savunma yönünde daha fazla yadım edilmeli. Orta sahada rakibi durdurmak için bu alanda mücadele daha üst düzeyde tutulmalı.

2- Takım ne yazık ki solbeksiz oynuyor. İsmail ve Trondsen’in yeterli olmadığı görüldü. Stoper olan Denswil de bu bölgeyi götürecek bir oyuncu değil. Buraya takım içinden çözüm bulunamıyorsa devre arasında ciddi bir takviye yapılmalı.

3- Forvet hattındaki oyuncuların pas alışverişi üst düzeyde değil. Bu oyuncuların daha çok pas alışverişi, ver-kaç ve hücum organizasyonu çalışması gerekiyor. En uçta oynayan Cornelius çok daha iyi durumda olmalı. Takım hücumunun sadece Nwakaeme’nin soldan getireceği toplara kalmaması gerekiyor.

4- Trabzonspor’un orta sahasında rakip Bakasetas’ı durdurduğunda Hamsik devreye sokulmalı. Orta sahada mutlaka B planı olmalı. Abdülkadir Ömür de merkezde daha etkili bir oyuncu. Ömür, merkezde kaleye yakın bölgede kullanılırsa hücuma daha fazla zenginlik katacaktır. 5- Nwakaeme soldan ceza sahasına taşıdığı birçok topta sonuca gidemiyor. Nwakaeme eskisi gibi plase ile uzak ve yakın köşelere vuruş yapmalı. Sert vurarak kaleciye nişanlamamalı. Galip gelmek güzel ama sonuç yanıltmasın. Trabzonspor’un zorlu şampiyonluk yarışında bu futbol yetmez. Kadro kalitesi üst düzey olan Trabzonspor’un hedefe ulaşması için tam kapasitesini sahaya yansıtması yani adı gibi ‘Fırtına’ şeklinde oynamalıdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap