SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sistem ve Taktik Doğru Yolda
20.12.2020

Trabzonspor, Rizespor karşısında istediği performansı ortaya koyamasa bile kendi sahasında oynamanın avantajını ve Abdullah hocanın çok doğru bir kadroyla çok doğru bir taktik ile ve daha sonra oyuna yapmış olduğu müdahaleler ve oyuncu değişimleri sayesinde sahadan galip ile ayrılmayı başardı. Takımda neler yok bir bakalım:

1-Takımda henüz bir takım ruhu oluşmamış. Takım beraber hareket etmiyor. Beraber mücadele etmiyor, yardımlaşma yok.

2-Takımda lider oyuncu yok takım durduğu zaman ve rakibe baskı ve pres yapması gerektiği zaman takımı coşturacak ve harekete geçirecek bir tane lider oyuncu yok.  Baktığın zaman takımdaki sporcular çok yumuşak ve rakiple savaşan rakibi ısıran oyuncu sayısı da çok az. Bu yüzden oyunda kontrolü tamamıyla eline geçirememek, oyun üstünlüğünü bir türlü kabul ettirememektedir.  Bu yüzden takımdaki abiler takımı daha çok coşturup sorumluk almalılar.

3-Takım psikolojik olarak çok kötü çok büyük bir özgüven kaybı var çünkü alınan kötü sonuçlar takımın bir türlü özünü yerine getiremedi ama Abdullah hocanın gelmesi ile yapmış olduğu doğru hamlelere bakıldığında özgüveni yerine gelmeye başladı ve kolektif oyun anlayışı yerleşmeye başladı. Buda çok umut verici bir durum.

4- Takımın en yetersiz bölgesi orta saha Baker ve Flavio’nun hücuma katkıları sıfır. Orta sahada yeterince mücadele etmiyorlar final paslarını becerip atamıyorlar. Flavio’nun final pasları tam bir rezalet, çok sıradan bir oyuncu. Baker, İngiltere’de 3’üncü ligde ancak oynar böyle olunca da Abdulkadir Parmak orta sahada tek başına ne yapsın?

5-Kanatlaı çalışmadı Serkan son derece iyi niyetli oynuyor. Temposu hızı iyi biraz zamana ihtiyacı var ama sol bek Marlon ise 3’üncğ ligde ancak oynayabilecek bir sporcu. Bunu kim transfer etmiş? çok yanlış bir ters bir transfer. Sol tarafımız çok yetersiz.

Son olarak;

Baker, Flavio, Marlon, Afobe, Djaniny, Plaza ve Diabate; Bu kadar yanlış transferler yapılan bir takımdan birdenbire çok büyük başarı beklemek hocaya Çok büyük haksızlık olur. Sabırlı olmak lazım biraz zamana ihtiyaç var

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap