SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şanssız Trabzonspor
28.10.2018

Trabzonspor’un zor Antalya deplasmanında hem oynamış olduğu futbolla hem de uygulamaya çalıştığı taktik ve sistem adına mesafe kaydettiğini görmekteyiz. Müsabakanın genelinde daha çok pas yapan, oyunun hakimi olan özellikle merkezden yapmış olduğu akınlarla etkili ataklar yapan bir Trabzonspor vardı. Fakat istediği net pozisyonları bir türlü bulamadı. Bunun nedenlerine bakacak olursak; 1- Trabzonspor, Burak Yılmaz oynadığı zaman mutlaka 2. bölgeye çekilip kontra atak oynamalı. Rakibe asla 3. bölgede pres yapmamalı ve rakip defansla kaleci arasındaki oluşturulacak boş alanlara mutlaka Burak’ın derin ve delici koşular yaparak hızlı kontra ataklarla net gole gitmeli. 2- Atak kanatlardan başladığı zaman Pereira’nın olmayışı, Zeki’nin de ilk maçı olması nedeniyle sağ kanattan istenilen etkili akınlar olmadı. İleri ki müsabakalarda Zeki çok daha iyi olacaktır.

Sol tarafta ise Olcay’ın sol ayaklı bir oyuncu olmadığı gibi Novak’ın da ağır olması nedeniyle o kanattan yapılan atakların hiçbiri yapılamadı ve pozisyon olmadı. 3- Sosa, alanına geldiği zaman rakibe adam markajı yaparken girmiş olduğu ikili mücadelelerde hiçbir direnç göstermiyor. Rakipten topu kazanmak için mücadele etmiyor. Mücadele ediyor gibi gözükse de doğru müdahaleler etmiyor. Daha çok ikili mücadeleye girip top kazanmıyor.

İkinci yarıda ise Trabzonspor daha istekli başladı ve Burak Yılmaz ile bir gol de buldu. Ancak VAR sistemi bu pozisyona ofsayt verdi. Hakemi de biraz değerlendirirsek eğer, sanki Antalyaspor’un bir kaç gün önce yaptığı açıklamanın etkisinde kalmış gibi. Burak’ın bir golü ve penaltı pozisyonu bana göre Trabzonspor’un lehine olmalıydı. Abdulkadir’in oyuna girmesiyle Trabzonspor daha da yüklendi ama istediğimiz golü atamadık. Dün Trabzonspor, Antalyaspor karşısında iyi bir oyun oynadı. İlerleyen haftalarda bu oyunun üstüne koyup daha istekli bir Trabzonspor olacağına inanıyorum,

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap