SON DAKİKA
SON DAKİKA


Rövanşta tur hallolur
6.08.2021

Trabzonspor, yeni bir arena olan UEFA Konferans Ligi eleme maçıyla lige başladı. 19 resmi maç oynamış Norveç’in güçlü temsilcisi Molde ile karşılaşan Trabzonspor, üstün oynadığı maçtan 3-3’lük beraberlikle ayrıldı. Beraberliğin nedenlerine gelecek olursak:

1- Trabzonspor oyunu sürekli Bakasetas ve Hamsik üzerinden merkezden sıkıştırarak oynadı. Oyunu kanatlara yeterince yayamadı. 

2- Djaniny, atak sonuçlandırmada başarılı değil. Abdülkadir Ömür var ise formayı alır.

3- Kanatlarda iki bekin hücuma katkısı hiç yoktu. Şu an için Trabzonspor’da en zayıf halka bekler olarak gözüktü. Serkan, verilen şansı maalesef iyi kullanamadı. Yeni transferlerden Peres de solbekte iyi gözükmedi.

4- Trabzonspor pas oranı yüksek olmasına rağmen hücumda yeterince verkaç yapmıyor. Hücum oyuncuları birbirlerine daha çok pozisyon hazırlamalı.

5- Savunmanın en zorlandığı an takım hücumda iken kaptırılan toplardır. Bu toplarda hızlı dönüşler yapılamadığı için kalemizde 3 gol gördük. Bu hataların yapılmaması gerekiyor.

6- Kontra atak yapan oyunculara karşı Trabzonspor’un önlem almadığını gördük. Rakibin kaleye geldiği 3 pozisyonun da golle sonuçlanması bunun göstergesi.

7- Kanatların oyun içine katkısı az. Daha çok pas alışverişine girmeliler. Ön liberonun zayıf kaldığını gördük. İki stoper çok yumuşak oynuyor. Fiziksel oyunu artırmaları gerekiyor. Yandan gelen ortalarda alan değil adam markajı olmalı.

Trabzonspor çok güçlü bir hücum hattına sahip. Oyuncuların yetenekleri sezon için büyük umut vadediyor. Takım oturduğunda Gervinho, Bakasetas, Nwakaeme ve Hamsik gibi yıldızlarla Trabzonspor hedeflerine yürüyecektir. Norveç’te yapılacak rövanş maçında Trabzonspor aynı hataları yapmazsa turu rahat geçecektir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap