SON DAKİKA
SON DAKİKA


Onurlu mücadele
27.05.2024

Trabzonspor eksik kadroyla Ankaragücü karşısında farklı bir galibiyet aldı. Bu maçın aslında hiçbir önemi yoktu fakat Trabzonspor’a çok şey kazandırdı. Trabzonspor eğer mağlup olsaydı Ankaragücü’nü kümede tutmak için Abdullah hoca ve Emre Belözoğlu ilişkisi sorgulanacaktı. Trabzonspor’un maçı Ankaragücü’ne verdiği söylenecekti, bu müsabaka böyle bitince bütün şaibeler ortadan kalktı.

Oyun olarak önümüzdeki yılın kadrosunu kurması adına Abdullah hoca birçok futbolcuya şans verdi, burada şansı doğru kullanan her zaman söylediğim gibi Enis Destan. On numara pozisyonunda iyi bir oyuncu olsa Enis Destan daha çok atar. 

Trabzonspor’da orta saha yok gibi, mutlaka orta sahaya transfer yapılmalı. Berat’ın performansını anlamak mümkün değil. Yetenekli, yaratıcı, fiziği çok iyi ama temposu çok düşük. Berat zihinsel sorunlar yaşıyor, bunları aşarsa ilerleyen yıllarda Trabzonspor’a yine çok fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Abdullah hoca bu defansı mutlaka değiştirmeli, Meunier haricindeki Eren dahil Trabzonspor’da oynama şansları yok. Bu iki stoper ve Eren Trabzonspor’da kadroya giremez. Eren olsa olsa çok iyi bir yedek olur. Onun tarafından Trabzonspor çok maç kaybetti, çok kötü goller yedi. Eren’i anlamak mümkün değil. Mutlaka rakip basıyorsa, baskı yapıyorsa rakip sahada takıma baskı yapmalı, rakip sahada takımı çıkarmamalı. Rakip sahada bütün forvet oyuncularıyla, orta saha oyuncularıyla rakibin pas yapmasına izin vermemeli. Üçüncü bölgede rakip rakibe yapacağı büyük baskı ve presle oyunu kontrol etmeli ve rakibe pas yapma imkanı vermemeli. Eğer siz geriye çekilirseniz rakip birinci ve ikinci bölgeye çok rahat geçip size atak yaparsa o zaman mahkum oynarsınız. Abdullah hoca bunları yapabilseydi veya söylediğini takıma yaptırabilseydi Trabzonspor Beşiktaş’ı elemiş ve kupayı da kazanmıştı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap