SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kötü Sahaya Rağmen 3 Puan Mükemmel
9.02.2021

Trabzonspor, çok zorlu bir deplasmandan 3 puanla ayrılmayı başardı. Bunun nedenlerine bakacak olursak;
1) Abdullah Avcı geldiği günden beri takım savunması yapma adına özellikle bloklar arasında kopmadan top rakibe geçince hemen savunma pozisyonu alan, oyun ve mevki disiplinini takıma kazandıran bir takım oluşturdu. Avcı, bireysel olarak alan ve adam markajı, defansa da komple nasıl kademe yapılacağını, ters kademelere nasıl girileceğini kısa sürede öğretti. Skoru koruma, oyunu tutma ve oyuncu değişiklikleriyle ve oyun içerisindeki taktik değişiklikleriyle müsabakayı sonuna kadar kontrol altında tutup galip getirerek şu ana kadar ki süreçte takımın yıldızı olduğunu söyleyebiliriz. Şu ana kadar ki en büyük katkıyı hoca sağlamıştır. Bu sürecin yıldızı Abdullah Hocadır.

2) Trabzonspor’da hücum hattı Ekuban, Nwakaeme, son haftalarda form tutan Djaniny’li forvet hattı ne kadar Galatasaray’da, ne de Fenerbahçe’de var. Beşiktaş’ın forvet hattıyla kıyaslanabilir. Ve bu sporcuların bireysel performansları, takımın hücum gücünü taşımaktalar. Bireysel ve takım performansıyla birleştirip daha çok arkadaşlarını kullanıp pas alış verişinde bulunup sonuna gitmeye çalışsalar çok daha verimli olup çok daha gol atacaklardır. Büyük bir sorun Abdulkadir Ömür’ün sakatlanmasıyla bu bölgede az oyuncunun oluşu. Afobe’nin çok yetersiz olması. Sakatlık ve yorgunluklarda bu bölgede zafiyet ortaya çıkabileceğidir. Eğer Djaniny, Sötloth’un attığı golleri bu mevkide yarısını atsa Trabzonspor şampiyon olur.

3) Başta kaleci Uğurcan olmak üzere defans hattındaki Hugo ve Edgar, alan markajı ve adam markajında başarılı ve en önemlisi çok iyi birbirilerinin kademesine giriyorlar. Sezgileri iyi. Rakipten önce topa müdahaleleri, ilk müdahaleleri ve mücadele içerisinde doğru müdahale yapmaları Trabzonspor’un defansını toparlandığını ve belki de sezon sonunda en az gol yiyen takım olacağını gösteriyor.

4) Daima yazıp söyledim; Trabzonspor’un en büyük eksiğinin futbolun gizli silahı olan dönen topları hem rakipten hem de defanstan kazanmanın ne kadar önemli olduğunu. Bakasetas’ın en önemli özelliği hücumda rakipten dönen topları kazanması. Sadece dönen toplardan iki haftada 2 gol attı. Bu da Abdullah Hoca’nın uyarılmasıyla kazanılan bir özellik. Maalesef geçmiş dönemlerde bu dönen toplara sahip olma şansımız yoktu. Şunu da söylemek istiyorum. Türkiye’de dönen toplara en iyi sahip olan takım Beşiktaş’tır. Trabzonspor da artık bu konuda iddialı konuma gelmiştir. Bakasetas’ın en büyük özelliği ve katkısı atacağı goller beli ki dönen toplardan olacak.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap