SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kendi Kendimize İki Gol
30.08.2019

Trabzonspor, ilk maçta almış olduğu farklı ve rahat bir sonuçtan dolayı kendi sahasındaki rövanşa hiç motive olmadı. Müsabakayı oynamadan turu geçtiğini zannetti. Maalesef rakip ortaya tam kapasitesini, taktik ve oyun disiplinini önde tutarak mükemmel bir performans koydu. Çok iyi oynamasa bile az daha turu elimizden alıyordu. Burada şunu görmek lazım.

1) Maç oynanmadan kazanılmıyor. Mutlaka tam kapasite ortaya koymak lazım. Ve yüzde yüz performansla sahada mücadele etmek lazım.

2) Hocanın şans verdiği oyuncular özellikle Fernandes, Obi Mikel, Yusuf Sarı başta olmak üzere lige sonradan gelenler, rotasyonda sahaya sürdüğü oyuncular maalesef kaç maçtır takıma hiçbir katkı sağlayamıyorlar. Aksine iyi oynayan takımın dengesini bozup yaptıkları büyük ferdi hatalarla takımın gol yemesini ve performansının büyük bir düşüşünü sağlıyorlar.

3) Özellikle ilk yarı Abdulkadir Parmak, Obi Mikel orta sahada hem rakip akınları kesecek, hem de kazanmış oldukları toplarla takımı atağa kaldıracak iki önemli oyuncu o kadar çok kötüydü ki bu iki oyuncunun ilk yarıdaki kötü performansı, rakibin orta alandaki ve oyundaki üstünlüğünü ele geçirmesini sağladı. Bu da Trabzonspor’un bir türlü istediği oyunu ortaya koyamamasına neden oldu.

4) Yusuf Sarı’yı anlamak mümkün değil. İkinci yarıya oyuna giriyor ve 20 dakikada sahada koşacak takati kalmıyor. Hem fizik gücü hem kondisyonu bu düzeydeki bir futbolcunun nasıl kötü olabilir, anlamak mümkün değil. Belki de girmiş olduğu pozisyonu gole çevirse Trabzonspor’da iyi bir yedek olabilecek ve zaman zaman takıma da çok katkı sağlayabilecek duruma gelecekti. Ama maalesef bu maçta bulunduğu süre içerisinde takımı eksik oynattı.

5) Rakip bizi yenmedi, bize gol atmadı. İki yaptığımız ferdi büyük hatadan dolayı iki gol yedik. Bu iki oyuncu Obi Mikel hem fiziksel hem zihinsel hiç hazır değil ve kafa yapısı konsantrasyonu çok bozuk. İlk golde büyük hata yapan Fernandes ise Trabzonspor’da oynayabilecek yeteneklere sahip değil. Teknik becerileri çok yetersiz. Bu tür hataları yapacağı kesin. Trabzonspor bu futbolcudan başka bir şey beklemesin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap