SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kaçan pozisyonlara yazık
8.11.2020

Trabzonspor keşke sezon başında İhsan Dereli hoca ile lige başlasaydı. Maalesef yönetimde bulunan çok değerli kardeşim arkadaşımı aradım, Newton konusunda uyardım. “Ben bu hocayı 2-3 maç dikkatle izledim. Çok yetersiz, aman bunla başlamayın” dedim. Ama maalesef yönetim futbolla alakası olmayan herkesi dinliyor, bizi dinlemiyor…

Alanya maçına gelecek olursak İhsan hocayı kutluyorum. Çok doğru bir kadroyla sahaya çıktı. Sadece Dijaniny ve Ekuban’ı birlikte kullanmak yerine Afobe ile başlamayı tercih etmeliydi. Böylece kontratağa daha yatkın olan Dijaniny hazır kuvvet olarak kulübeden girip katkı verebilirdi.

İhsan hocanın en doğru ndokunuşu ise Trabzonspor’un en zayıf bölgesi orta sahayı güçlendirmesiydi. Üç tane mücadele gücü yüksek oyuncu orta sahaya koyarak oyuna dengeli başladı. Hoca dokunuşu bu işte.

Lider oyuncu eksikliği bulunan takımdaİhsan Hoca Takımı coşturan, koşturan ve harekete geçiren vermiş olduğu örnek mücadeleyle sahada tüm takımı ateşleyen Pereira’yı ön liberoya alarak çok doğru bir tercih yaptı. Pererira orta sahada takıma bir büyük bir sinerji kazandırdı

Trabzonspor’un en önemli oyuncularından Abdulkadir ömür çok verimsiz oynuyor. Çok formsuz. Bu kadar yetenekli bir oyuncunun takımı adına sahada hiçbir şey üretememesi ve ayrıca sonuca ve skora katkı sağlayamaması çok düşündürücü.

Trabzonspor’un sorunlarından biri duran topları hiç iyi kullanamaması. Bir an önce bu konuda ekstra çalışma yapılması gerekmektedir. Yoksa takım büyük bir silahtan mahrum kalacak.

Trabzonspor’da başka bir sorun ise orta sahada çok basit top kayıpları yapması ve ayrıca takım kontrata kalktığı zaman final paslarındaki isabetsizlik oranı. Bu pasları biraz daha dikkatli ve isabetli atabilirlerse birçok net pozisyon yakalayabilir ve skora ulaşılabilir.

Takım orta sahayı kontrol ettikten sonra futboldaki en etkili hücum silahı kontratakta Eukban, Dijaniny  ile ve Nwakeme’nin girmesiyle Trabzonspor’un hücumsal olarak çok daha güçlü ve etkili olacağı kesindir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap