SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hüseyin Hoca’ya mektubumdur
1.03.2020

Trabzonspor, şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı. Şampiyonluğa oynayan takımlardan her zaman mükemmel futbol ve mükemmel sonuç bekleyemezsiniz. Bazen bazı müsabakalar vardır ki çok zor geçer, rakip çok dirençlidir, rakip çok iyi savunma yapar ve sizin oynamanıza müsaade etmez. İşte bu tür maçları kazanmak 3 puanı cebine koymak sizi şampiyonluğa taşır. Zaten iyi oynayınca kazanıyorsunuz. Önemli olan eksik kadro ile çıkıp ve normal bir oyundan sonra 3 puan ile buluşup bir engeli daha aşmak. Takıma moral ve motivasyon adına kazılan özgüvenin olgunlaşmış bir şekilde devam etmesine çok büyük katkılar sağlar. Hedeflenen puanlarda bu puanlar bonus olarak sizi şampiyonluğa taşır. Trabzonspor tam kadro sahaya çıktığı zaman ezemeyeceği, yenemeyeceği bu ligde hiçbir takım yok. Rizespor ile kıyasladığımız zaman hem bireysel yetenek ve yaratıcılık olarak hemde oyuncu kadrosu olarak Trabzonspor’un çok daha üstün olduğunu, çok daha iyi bir futbol ortaya koyduğunu görmekteyiz. Galibiyet yine Trabzonspor’un hakkıydı. Trabzonspor’da iki büyük sorun var, çok sevdiğimiz ve başarılı olduğuna inandığımız teknik direktörümüz Hüseyin kardeşimizin çözmesi gereken 1’nci sorun:

1-      Orta sahamızda oynayan, Sosa, Ndiaye ve Mikel’in yaş ortalaması 33 özellikle Mikel’in temposu çok düşük. Alan markajında çok yetersiz. Rakibe baskı ve pres yapmamakta ve rakibin hızlı hücumları ve kontra ataklarında hiçbir müdahale yapamamakta. Bu bölgede mevkii disiplini sağlayacağımız Abdulkadir Parmak mutlaka değerlendirilmeli. Hocamız bu konuyu ciddi anlamda düşünmeli.

2-      Hücum yaparken tam kadro olduğumuz zaman, hücum anlamında çok iyiyiz, top rakibe geçince rakibe baskı, pres ve topu kazanma adına çok yumuşak davranıyoruz. Daha çok mücadele edip, daha kısa sürede topa sahip olmalıyız. Rakibin bu kadar oynamasına izin vermemeliyiz. Bu iki sorun hallolur. Nwakaeme, Ekuban ve Abdulkadir’in de gelmesi ile takımımız çok güçlenmiştir. Söylemiş olduğumuz iki sorun da halledilirse banko şampiyonuz. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap