SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hoca farkı
24.11.2020

1-Trabzonspor, alabileceği en iyi teknik direktörü almıştır. Abdullah Avcı, Türkiye’nin en iyi teknik direktörlerinden bir tanesidir. Bu akşam ki galibiyette hoca farkını gördük. Abdullah Hoca, modern futbol oynatmak istiyor. Daha çok pas yapan daha çok topa sahip olan, topu rakibe vermeyen, toplu hücum ve toplu defans anlayışı ile beraber daha çok sahaya ofansif bir kadro çıkışı ile taraftarlara mükemmel bir futbol izleteceğinin mesajlarını verdi.

2- Abdullah Hoca’nın ikinci keşfi Afobe’nin tek santrafor oynayamayacağını gördü. Ekuban’ın da tek santrafor oynayamayacağı ortada. Bunları çift santrafor oynatarak, hücum gücünü çok güçlendirdi, takım en az 5 tane net pozisyon buldu. Eğer Afobe, Ekuban kadar başarılı olabilseydi müsabaka en 4-0 biterdi. Bu da hocanın önemli bir hamlesi.

3- Abdullah Hoca, en doğru hamleleri, oyuncu değişimlerinde yaptı. Maalesef, bu değişimleri geçmişte ki hocamın Newton bir türlü beceremiyordu. 60’ıncı dakikadan sonra takıma öndeyken, orta saha üstünlüğünü rakip ele almıştı. Abdullah Hoca, en azından skoru koruma adına etkisiz Afobe’yi çıkartarak, Flavio’yu orta sahaya koyup hem rakip ataklarını durdurdu hem de orta sahada ki üstünlüğü ele geçirdi. Hem skoru korumayı başardı hem de hızlı kontra ataklar yaparak ikinci ve üçüncü golü araması bir hocanın sahada yapabileceği en doğru taktiksel hamleydi.

4-Eksik olarak ne gördük; rakibin attığı kornerler ve yan toplarda ceza sahasında alan markajı yapılıyor. Halbuki adam markajı olmalı. Ayrıca 10 tane sporcu ceza sahası içerisine girmez. Futbolun gizli silahı olan, dönen topları mutlak kazanmak lazım. Orta sahadan geçişler yapmak lazım. Ve ilerde hızlı bir oyuncu bırakarak, kontra ataklarla direk gole gitmek lazım. Trabzonspor da en büyük eksiklik bunlar olarak gözüktü. Ayrıca rakibin yapmış olduğu kanatlarda ki akınlara özellikle Nwakaeme mutlaka rakiplerini Ömür ile birlikte takip etmeli.

5- Ekuban sahanın yıldızıydı hem hız olarak hem de performans olarak. İlk yarıda ki Abdulkadir Ömür çok iyiydi. Parmak da iyiydi. Tüm takım olarak tam kapasite ortaya koydular. Kolektif oyun oynadılar. Ama hala defansta paylaşımlarda büyük eksiklikler var. Eğer bunlar düzelirse ilerde çok başarılı bir Trabzonspor izleyeceğimiz kesin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap