SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hoca Farkı
7.01.2021

Trabzonspor’da Abdullah Avcı farkı devam ediyor. Bugünkü müsabakada Trabzonspor, sezonun en iyi futbolunu oynadı. En doğru ilk 11 ile sahaya çıktı. Ayrıca daha çok topa sahip olan, oyunun kontrolünü elinde bulunduran ve zaman zaman tempoyu arttıran zaman zaman da tempoyu düşüren ne yaptığını bilen olgunlaşmış bir Trabzonspor vardı. Girmiş olduğu pozisyonları daha iyi değerlendirebilseydi fark çok daha farklı olurdu.

Özellikle Abdülkadir Ömür’ün takıma girmesi ile Nwakaeme’nin performansı çok arttı ve bununla beraber Djaniny çok daha iyi oynamaya başladı. Djaniny belki Trabzonspor’un santraforu değil ama sezon başında Afobe yerine oynasaydı takım şu an çok farklı bir konumda olabilirdi. Maalesef bunu göremeyen bir hoca Trabzonspor’un başındaydı.

Hep yazdım, hep söyledim geçen sezon iki maç Newton’u izledim hemen yöneticileri aradım sakın bu hoca ile devam etmeyin diye anlattım. Örneklerle yetersizliğini anlattım ama maalesef sayın başkan, aşamadık. Newton yüzünden o kötü sonuçları aldık.

Bir hocanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. En azından hocanın takıma nasıl etki yapabileceği, nasıl bireysel performansını değiştirebileceği ortaya çıkmış oldu. Tüm takımı kutlamak gerekiyor özellikle defansta Hosseını mükemmel oynadı. Abdulkadir Parmak çok iyi oynadı. Abdulkadir Ömür, çok iyi oynadı ama biraz daha rakip ceza sahasına girmesi gerekiyor. Nwakaeme, Ekuban, Djaniny ve Abdülkadir Ömür’ün gelmesiyle beraber onlarında performansı ve hücum gücü çok arttı. Artık Trabzonspor Abdullah Hoca sayesinde gol yememeyi öğrendi.

Futbol takımında hücum prensipleri vardır. Savunma prensipleri vardı ve artık her takım ikisini de yapmaya çalıştı. Topu kaptırınca takım savunmasını çok iyi yapıyor, birçok oyuncu bunu yapmayı öğrendi. Devre arasında da yapılacak 3-4 transferle birlikte takım çok daha iyi duruma gelir. Bir santrafor iki orta sağ ve bir sol bekle takım şahane olur. Başta Abdullah Hoca olmak üzere herkesi kutluyorum. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap