SON DAKİKA
SON DAKİKA


Her maç şampiyonluk maçı
5.12.2021

Trabzonspor, kendi sahasında Adana Demirspor’a karşı müsabakaya istediği başlayamasada oyunun devamında oyunun üstünlüğü ele alarak galip gelmeyi başardı. Trabzonspor bu maçta neler yaptı ?

1-Trabzonspor’un galip gelmesindeki ve rakibine çok pozisyon vermemesindeki en önemli dörtlü Vitor Hugo, Edgar, Siopis ve Kaleci Uğurcan oldu. Özellikle Uğurcan, bir çok pozisyonda çok başarılı kurtarışlar yaptı Edgar ile Hugo yan toplarda mükemmel ters kademe yaptı. Alan markajı ve adam markajını mükemmel yaptılar. Rakibe bir tane net pozisyon vermediler. Siopis ise orta sahada yapmış olduğu baskı ve presle rakibin adeta beynini bulandırıyor. Rakip ne yapacağını şaşırtıyor.

2-Hamsik ve Nwakaeme, pas yüzdeleri çok iyi olmasa bile ve çok kolay top kaptırsalar bile çok özel ve yetenekli oyuncuları oldukları için takım adına acayip skor üretiyorlar. Ya gol atıyorlar ya attırıyorlar ve Trabzonspor’un galip gelmesinde baş rol oynuyorlar. Koita ise henüz hazır değil mutlaka Trabzonspor, devre arasından Koita’nın yerine çok daha iyi bir santrafor almalı. Trabzonspor’un öncelikle ihtiyacı santrafordur. Cornelius ve Djaniny şampiyonluk için yetmez.

3-Abdülkadir Ömür’e Trabzonspor’un mutlaka kuvvet ve kondisyon için özel bir hoca tutmalı ve ekstradan kuvvet antrenmanları yapmalı. Hatta Barcelona’dan Messi’ye kim o kuvveti ve kondisyonu kazandırmışsa o hoca transfer edilmeli. Aynı hızla Messi 60 metre top sürüyor şut atıyor Abdülkadir Ömür ise 20 metre top sürüyor ve şut atıyor Mutlaka ekstra kuvvet ve kondisyon gelişimini sağlayacak özel hoca olmalı.

4-Abdullah hoca çok deneyimli ve tecrübeli bir teknik adam elindeki yetenekli oyuncuların özelliklerini çok iyi biliyor. Hamsik, Bakasetas, Berat, Ömür özellikle orta sahada yapacağı doğru rotasyonla hem bütün futbolcuları %100 form düzeyinde tutabilir hem de takım içerisindeki rotasyonla orta sahadaki zengin oyuncu kadrosundan çok üst düzey performans alabilir.

5-Trabzonspor, neden çok net gol pozisyonu bulamıyor. Neden skoru artıramıyor bunu iki nedeni var Birincisi rakip akınlarından sonra yapılan kontra ataklarda final paslarında Hamsik, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Berat isabet oranları çok düşük. Eğer bunlar biraz daha isabetli olsaydı Trabzonspor, müsabakayı çok daha farklı kazanabilirdi. İkincisi ise; Trabzonspor’da santraforun olmayışı ve ayrıca futbolun gizli silahı olan dönem topları kazanamayıp baskın hücum yapmaması eğer bunları da yapabilirse Trabzonspor çok daha farklı skorlarla sahadan galip ayrılabilir.

6-Sonuç olarak namağlup şampiyonluğun en önemli adayı Trabzonspor, kazanarak yoluna devam ediyor. Artık bundan sonraki hedef ve süreç nasıl olmalı ? Her maç şampiyonluk maçıymış gibi düşünülüp tek maça odaklanıp öyle konsantre olup müsabakalara böyle çıkılmalıdır. Bu takım ruhu ve motivasyon düzeyi takımı şampiyonluğa götürür.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap