SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hakem 2 puanı aldı
8.03.2020

TRABZONSPOR ile Gaziantep FK'yı karşılaştırdığınızda oyuncu kadrosu olarak Bordo-Mavililerin çok daha yetenekli ve yaratıcı isimlere sahip olduğunu görüyoruz. Takım performansı olarak da Trabzonspor daha formdaydı. Fakat sahada tam kapasitenizi göstermez, rakibinizin mücadele gücüne aynı dirençle yanıt veremezseniz, istediğinizi alamazsınız. Bunun nedenlerine bakalım...

 

1- Trabzonspor'un orta sahasının yaş ortalaması 33. Ndiaye, Sosa ve Obi Mikel yumuşak oyuncular. Top ayaklarındayken temposuz oynuyorlar. Takımın hızı kesiliyor. Top rakibe geçtiğinde ise orta alanda pres yapmayıp hızlı hücumları engelleme adına doğru pozisyon almıyorlar, alan markajı dahi yapmıyorlar. Bu orta saha şampiyonluk yolundaki Trabzon'un en zayıf bölgesi. Hüseyin Hoca buraya bir çözüm üretmeli.

 

2- Türkiye'nin en iyi hücum oyuncuları Trabzonspor’da ama taktik ve mevki disiplinine uymuyorlar. Soldan Nwakaeme, sağdan da Ekuban sürekli içeri girerek Sörloth'un ihtiyaç duyduğu alanları dolduruyorlar. Bu nedenle Sörloth, istediği boşluğu bulamadı. Fazla pozisyon üretemediler, istenen golleri de bulamadılar.

 

3- Hakem Halis Özkahya ise Trabzonspor'un nizami golünü vermeyerek önemli bir galibiyetin önüne geçti. 15 yıl futbol oynadım. Bu tür pozisyonlarda topa ilk kim vuruyorsa taban da olsa faul değildir. Hakemin yanlış kararı Trabzonspor'un kötü futbolunu geride bıraktı. Son söz Kayode’ye. İyi futbolcu ama hakemi yanıltmak adına yaptığı futbol kültüründen uzak davranışlar asla kabullenilebilir değil. Birisinin böyle şeylere ihtiyacı olmadığını ona söylemeli.

 

4- Başkanın da yönetimin de hakem atamalarına dikkat etmeleri lazım. VAR’daki hakemle mevcut hakem tamamı ile Trabzonspor’un asla maç kazanamaması için sanki kasıtlı gönderiliyormuş gibi. Bence buna bakılması lazım. Bu takım şampiyon olur yeter ki başkan hakemleri kontrol etsin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap