SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hak etti kazandı
4.01.2021

Trabzonspor deplasmanda Karagümrük karşısında hak edilmiş bir galibiyet aldı. Müsabakaya zaman daha çok topa sahip olan oyunun kontrolünü elinde bulunduran ve bloklar arasında kopma olmadan taktik ve oyun disiplini çok iyi olan bir Trabzonspor vardı. Sabırlı ve biraz daha özgüvenli ve olgunlaşmış futbol anlayışını sahaya yansıttı.

Trabzonspor için büyük bir dezavantaj maalesef hakem Ali Palabıyık’tı. Bu kadar kötü bir hakem nasıl FİFA kokarttı almış hala anlamakta zorluk çekiyorum. Trabzonspor’un sanki düşmanıymış gibi maç yönetiyor Trabzonspor galip gelmesin diye her şeyi yaptı. Nizami golü iptal etti. Gole giderken gereksiz faul verdi, birçok pozisyonda Trabzonspor’u hakem Ali Palabıyık durdurdu.

Buna rağmen Trabzonspor sahadan galip geldi ve bu hakemle belki de ilk defa maç kazandı. Geçmiş yıllarda Trabzonspor ne zaman şampiyonluğa giderse, hakemlerin verdiği yanlış kararlar nedeniyle şampiyonluktan olmuştur. Bence bu hakem Trabzonspor’un maçlarına verilmemeli. Birçok pozisyonda aynı hareket, rakibe yapılıyor, sarı kart faul.  Trabzonsporlu futbolcuya yapılıyor “Devam!”

Müsabakada özellikle ilk yarı Nwakaeme, Serkan ve Flavio çok kötü bir performans koydu. İkinci yarı Serkan Nwakaeme ve Ekuban daha sonra oyuna giren Abdülkadir Ömür’le beraber Trabzonspor ikinci yarı ortaya harika bir performans koydu. Özellikle Abdülkadir Ömür girdikten sonra atmış olduğu paslar adam eksiltmeleri topu tutması ve birçok pozisyonda oyun temposunu ayarlaması Trabzonspor için büyük kazançtır.

Trabzonspor’da en büyük sorun orta saha Baker ve Flavio. Çok yetersiz bu müsabakada Abdulkadir Parmak belki de sezonun en iyi futbolunu oynadı aynı tempoyu aynı pas isabet oranla her maçta yakalamalı ve seviyesini daha yukarıya çıkarmalı

Trabzonspor önümüzdeki müsabakalarda çok daha iyi bir futbol ortaya koyacağı kesin fakat santraforuz sahaya çıkıyor. Djaniny ve Afobe, bu iki sporcudan Trabzonspor’un santrafor olmaz. Bu yüzden Trabzonspor acilen santrafor bulmalı. Orta sahaya Erzurumsporlu o Bertan gibi bir sporcu olmalı. Bu iki takviye ile Trabzonspor şampiyonluğa oynayabilir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap